22. kolo
13.02.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Insigne potopil Juventus, série Staré dámy končí

Trenér Gennaro Gattuso ještě žije! Poslední dobou se kolem jeho osoby vyrojilo několik nepříjemných otazníků, ale dnes odpoledne je někdejší legenda AC Milán rázně rozehnala. V duelu proti další legendě AC Milán, Pirlovi.

Dva velcí kamarádi a dlouholetí spoluhráči dnes stanuli na opačných stranách barikády. Neapol chtěla jasně dokázat, že navzdory nepřesvědčivým výsledkům z minulých týdnů pořád kandiduje na umístění mezi čtyřmi nejlepšími týmy. Juventus se opět vrací do tempa, což chtěl dnes večer potvrdit proti přímému konkurentovi.

Obě sestavy poměrně ofenzivní, zvlášť Neapol, která se vytasila s Lozanem, Osimhenem, Politanem a samozřejmě i kapitánem Insignem, vzbuzovala předtuchu hodně atraktivního duelu. Zápas tomu ale moc nenasvědčoval. A právě Neapol si dlouho nemohla vypracovat žádnou větší šanci. Ta nastala až ve 30. minutě.

Byť si asi jen málokdo myslel, že by to tak opravdu mohlo skončit. Dlouhý balon brankář Szczęsny sebral do rukou a před ním se po kontaktu s Chiellinim skácel k zemi stoper Rrahmani. Sudí tomu nejprve nevěnoval příliš pozornosti, ale po nápovědě od kolegů od videa si šel celou situaci ještě jednou prohlédnout. A dospěl k jasnému názoru - Chiellini trefil protihráče loktem, což v moderní terminologii znamená penaltu! K ní se postavil kapitán Lorenzo Insigne a bezpečně proměnil!

Neapol dost faulovala a mnoho jejích obranných zákroků bylo evidentně za hranou, ale to podstatné zvládala na jedničku - vedla. Srovnat mohl krátce po změně stran Cristiano Ronaldo. K němu se totiž snesl míč po rohovém kopu a Ronaldo z blízkosti pálil jen do dobře postaveného mladíka Alexe Mereta!

Portugalská ikona zkoušela ještě několikrát své střelecké štěstí, ale k ničemu to nevedlo. Obrana Neapole, byť docela poslepovaná, držela naprosto pevně. Po hodině hry sice Álvaro Morata dopravil míč do sítě, jenže celé akci předcházel ofsajd. Brankáře Mereta neprostřelil ani jeho reprezentační kolega Chiesa, byť rána z konce utkání byla velmi povedená. Juventus po třech čistých kontech v řadě poprvé kapituloval a prohrál.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečne sa otáča karta a Juventus stráca dôležité body v lige, Držím Neapol aj keď po niektoré opory týmu už tam niesu Hamšik(Dalian profesionál), Jorginho(Chelsea), Allan(Everton), José Callejon(Fiorentina)... Dúfam že to dotiahnu do úplného konca sezóny s takýmito výsledkami. SSC Neapol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele