18. kolo
15.01.2021 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio zesměšnilo Fonsecu a jeho AS třemi góly

Tragicky hrající a nepřipravené AS nebylo pro Lazio žádným soupeřem a Biancocelesti mu nadělili tři branky. Vlci tak dost možná brzy přijdou o třetí příčku, zato Lazio se vrací do skvělé formy.

Slavné římské derby je každoroční ozdobou první italské ligy a dnes tomu nebylo jinak. Na atraktivitě utkání také přidával fakt, že oba trenéři mohli v klidu postavit to nejlepší z minulého kola a neřešili žádnou novou absenci. Byl to souboj dvou věhlasných útočníků s páskou na ruce, souboj dvou španělských brankářů a mimo jiné také souboj dvou velmi rychlých beků, Spinazzoly s Lazzarim.

Na své první derby se asi hodně těšili noví majitelé AS a také hráči jako Mchitarjan, Pedro nebo Villar. Právě ten byl na začátku faulován u půlící čáry a Římané se díky tomu snažili dostat do rychlého protiútoku. Ale to byl faktor, který má dokonale nacvičený Lazio a dnes opět školilo zmatenou obranu AS. Po Pellegriniho ráně hosté sice zahrávali rohový kop, ale zadrbali ho tak neskutečně, že Lazio podniklo rychlý kontr.

Manuel Lazzari vyvinul tlak na dezorientovaného stopera Ibañeze, ten napálil míč jen do Lazzariho a od něj se balon odrazil k nohám dobíhajícího Cira Immobileho. Toho samozřejmě nikdo důrazně nebránil a kanonýr jako Immobile je v takových situacích jako ryba ve vodě - 1:0.

Lazzari byl trochu nečekaně rozdílovým hráčem první půle. Po devíti minutách se totiž neohroženě vrhl do vápna a upadl po kontaktu s opět chybujícím Ibañezem. Zatímco Vlci se zabývali sporem o to, jak moc nebo málo byl Lazzari k pádu přinucen, Lazzari se zvedl, okamžitě nahrál na Luise Alberta a ten krásnou ranou k tyči překonal krajana Lópeze. Pravdou ale je, že AS se oprávněně zlobilo na svého neoblíbeného sudího Orsata, protože Lazzari se míče evidentně dotkl rukou.

A pak nastala delší pasáž, ve které AS křečovitě pobíhalo s míčem kolem vápna Lazia, ale bez výsledku. Druhou půli už začal veterán Pedro, ale ze strany AS to pořád byla stejná (nudná a stereotypní) písnička. Lazio naopak dokonale využívalo naprosto nepohyblivou hru hostí. Immobile pálil tvrdě do středu, Leiva rovněž do Lópeze. Definitivní pojistku na jasnou výhru domácích zařídil Luis Alberto, který měl u vápna AS moře prostoru a nikdo z loudavě se vracejících obránců mu nevěnoval pozornost. Toho španělský mozek hry využil ke krásnému obstřelu, čímž dokonal dílo zkázy.

V podstatě až čtyři minuty před koncem se do hry dostal i brankář Reina. Balon po centru ze strany propadl až k Džekovi, ale ten zblízka pálil jen do Reiny. Trenér Inzaghi mladší může opět slavit, s přehledem si namazal Fonsecu na chleba.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
scr

0:2

Reagovat
Largo

Snad 0:2

Reagovat
Johny1993

1:3 Forza Roma!!!

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

A v následujícím kole je zesměšní Sassuolo .

Reagovat
kopajda

zesměšnili???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele