17. kolo
11.01.2021 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

M'Bala Nzola (© AFP)

Spezia si poradila se Sampdorií 2:1

Poměrně překvapivý výsledek se zrodil v La Spezii, kam v dohrávce kola zavítala Sampdoria. Svěřenci Claudia Ranieriho pokaždé tahali za kratší konec a nakonec nováčkovi Serie A podlehli 1:2. Rozhodující branku Spezie vstřelil z pokutového kopu Mbala N'Zola.

První obrovskou příležitost měli hosté ve 12. minutě, to se obranou Spezie prodírali v pokutovém území Keita Baldé a Thorsby, přičemž nejprve zakončoval druhý jmenovaný a po něm z dorážky přestřelil Baldé. To Spezia byla na druhé straně efektivnější a ve 20. minutě se ujala vedení. Do vápna Námořníků přilétl centr, který prodloužil Chabot a Claudio Terzi hlavou překonal brankáře Audera. Odpověď však přišla záhy a po přechodu do útoku odcentroval Jankto a Antonio Candreva z voleje napálil balón do sítě - 1:1.

Spezia se pokusila ještě v prvním poločase zaútočit, jenomže výsledkem byla jen nepřesná Chabotova hlavička. Závěr poločasu pak nic zajímavého nepřinesl, takže oba celky zamířily do šaten za stavu 1:1.

I po změně stran to byla víceméně vyrovnaná partie, ale po hodině hry šli domácí znovu do vedení. Thorsby se v pokutovém území dopustil faulu a sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Jeho se chopil Mbala N'Zola, vzal si krátký rozběh a utaženou střelou k tyči poslal Spezii do vedení 2:1.

Námořníci měli na vyrovnání ještě dostatek času, jenomže v ofenzívě se jim nedařilo podle představ. Domácí houževnatě bránili a Sampdorii to činilo velké potíže. Až v nastaveném čase byl blízko vyrovnání Jošida, ale ze vzduchu branku těsně netrefil. Sampdoria se tak z La Spezie vrací s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele