35. kolo
09.05.2021 15:00 CET
2 : 5
(0:1)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Další "kanár". Nadílku Atalanty tentokrát odnesla domácí Parma

To byla zase jednou nadílka. V neděli odpoledne se o ni postarala Atalanta, jak už to u ní bývá zvykem. Domácí Parma sice dokázala v závěru utkání skórovat dvakrát, ale k čemu jí to bylo, když soupeř napnul síť pětkrát.

Jasně rozdané karty. Před utkáním se v tunelu zdravily dva zcela odlišné týmy. Domácí Parma měla už nějakou dobu jistý sestup, zatímco Atalanta Ligu mistrů. Pokud by dnes vyhrála, vrátila by se minimálně do dalšího kola na druhou příčku, takže i ona měla dost důvodů jít do utkání naplno. A to se jí povedlo.

Vstřelit gól jí totiž zabralo jen 12 minut. Kousek za vápnem se k míči dostal Ruslan Malinovskyj, jenž na sebe poslední dobou hodně často bere odpovědnost podobně jako to dělal ještě nedávno Papu Gómez. Na jeho přesně umístěnou ránu neměl brankář Sepe šanci a kapituloval. Zdaleka ne naposled.

Po pár minutách dělilo Gosense od další trefy asi půl metru, načež Duván Zapata trefil po nahrávce od De Roona jen břevno! Atalanta si se soupeřem dělala prakticky, co chtěla, a Parma se nijak výrazně nebránila. O ofenzivě pak nemůže být ani řeč. Do druhé půle naskočil Luis Muriel místo Zapaty a začaly se dít věci. Už v 52. minutě totiž Matteo Pessina zakončil křížnou ranou krásnou kombinaci a poslal Parmu do dvougólového manka.

Dánský obránce Mæhle zakončil jen do vybíhajícího Sepeho, který mu chytře a účelně zmenšil úhel. A pak začal kolotoč. V 77. minutě se prosadil Luis Muriel, který se ocitl před brankářem zcela sám. O pouhou minutu později ale odpověděla i Parma. Prapor Ducali zvedl Juan Francisco Brunetta, který dostal míč do vápna a nikdo z obránců se k němu vrátit nestačil.

Parma pochopila, že s Atalantou přeci jen jde hrát, ale sen o bodech si musela hodně rychle odpustit. V 86. minutě totiž na průběžných 4:1 zvýšil opět kanonýr Luis Muriel. Ten v Bergamu prožívá možná nejpovedenější část své bohaté kariéry a pálí jednu branku za druhou. První ránu vyrazil pohyblivý Sepe jen do tyče a k Murielovi, který poděkoval a slavil druhý osobní zásah v zápase.

I na tuhle trefu ale dokázala Parma odpovědět s rychlostí blesku. Obrana hostí nechala příliš prostoru Simonu Sohmovi a mladý švýcarský útočník chladnokrevně obešel brankáře. Pak zakončil do prázdné a připsal si svou první ligovou trefu v sezoně - 4:2.

Bláznivou koncovku utkání zakončil Alexej Mirančuk, který sledoval, jak obrana Parmy odvrací další pokus od brankáře, byl ve správnou chvíli na správném místě a bombou pod břevno pečetil drtivou výhru Atalanty - 5:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele