17. kolo
10.01.2021 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Aaron Ramsey (© AFP)

Juventus se na výhru proti Sassuolu nadřel, gólem znovu přispěl Ronaldo

Byly to těžce vydřené tři body, ale Juventus nakonec splnil povinnost a Sassuolo porazil. Dopomohlo mu k tomu i vyloučení Obianga v nastaveném čase prvního poločasu. Oslabené Sassuolo pak dlouho vzdorovalo, ale před koncem zápasu padlo. Vítěznou branku vstřelil Aaron Ramsey a v nastavení přidal pojistku Cristiano Ronaldo.

Protože vedoucí AC Milán znovu vyhrál, potřebovali tři body i hráči Staré dámy, které doma čekalo houževnaté Sassuolo. Hostům se letos daří, na druhou stranu v Turíně nikdy předtím nevyhráli a pokud by se to povedlo tentokrát, bylo by to velké překvapení.

Sassuolo vyrukovalo na Juventus s pevnou defenzívou a domácí s tím měli v úvodu problémy. V 19. minutě navíc musel Andrea Pirlo poprvé střídat, když se zranil Weston McKennie a to ještě zdaleka nebylo všechno. Před koncem prvního poločasu odkulhal ze hřiště i Paulo Dybala. V prvním poločase se hodně nastavovalo a během tohoto času se stihly odehrát zajímavé věci. Nejprve ostře zajel do Chiesy Pedro Obiang a sudí Massa hostujícího hráče vyloučil. To byla pro Sassuolo obrovská komplikace. Juventus ještě před přestávkou zazdil dvě tutovky, nejprve Ronaldo nestihl před prázdnou brankou zakončit a po něm z vyložené pozice špatně vystřelil střídající Kulusevski.

Juventus využil početní převahu až krátce po změně stran. Z velké dálky se rozhodl opřít do balónu obránce Danilo a byť se Consigli natahoval jak mohl, na balón nedosáhl. Vedení domácích netrvalo dlouho, protože Neroverdi se vytasili s rychlým vyrovnáním. Grégoire Defrel se natlačil před stopery a pak neomylně poslal balón do sítě.

Pirlovi svěřenci tak museli znovu sešlápnout plyn a výsledkem byla tyčka v podání Federica Chiesy. V 74. minutě zase v místech penaltového puntíku selhal Ronaldo a na světelné tabuli stále svítil nerozhodný stav 1:1. Tlak Juventusu nakonec přinesl kýžené ovoce a osm minut před koncem Frabotta načasoval přihrávku na Ramseyho, který před odkrytou brankou v pohodě zakončil. Na další vyrovnání už nemělo Sassuolo síly ani dostatek času a naopak v nastavení definitivně pojistil výhru Cristiano Ronaldo. Oddei sice ještě dokázal prověřit Szczesnyho, ale Ronaldův průnik do vápna a přesná střela k tyči dala výsledku konečnou podobu. Juventus se tak vrátil před Atalantu na čtvrté místo, zatímco Sassuolo je sedmé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Largo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele