10. kolo
05.12.2020 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Weston McKennie (© AFP)

Juventus v závěru otočil derby s Turínem

No, bylo to trápení. V Derby della Mole dlouho vedlo turínské FC, rozhodně jasný outsider utkání. Ale Stará dáma svého soka nakonec přetlačila, když v závěru nejprve srovnal McKennie a v 90. minutě strhl vedení na stranu Juventusu Bonucci.

To zas bude u Bonucciových tichá domácnost. Zatímco táta Leonardo bude slavit tři body, jeho synek se mu bude dívat vyčítavě do očí, protože táta potopil "jeho" FC. Přitom pro Býky všechno začalo ideálně. Už v desáté minutě se totiž Turín dostal do překvapivého vedení. Ansaldim zahraný rohový kop obrana nechala obrana propadnout k Nicolasi N’Koulouovi, který zblízka překonal brankáře Szczęsneho.

Sotva o pět minut později mohlo být s Juve ještě hůř. Krásný pas za obranu totiž dostal jinak spíš kritizovaný Simone Zaza a šel v podstatě sám na brankáře. Klouzající Bonucci doklouzal pozdě, takže zasahovat musel opět polský gólman Wojciech Szczęsny. A zvládl to bravurně, protože parádním zákrokem vyrazil jeho ránu mimo.

Juventus sice převzal iniciativu a hrálo se převážně na polovině hostujícího týmu, ale šancí bylo ve prospěch Juve pomálu. Jako poslední hráč se do šance dostal Bonucci, ale zakončoval v hodně složité pozici, takže vůbec netrefil bránu.

Úvod do druhé půle se povedl mnohem lépe a v 59. minutě se blýskl krásnou ranou à la Calafiori další bek, Juan Cuadrado. Jenže i když to trefil parádně, sudí Orsato jeho gól neuznal kvůli ofsajdu. Další akci se pokoušel vymyslet a zakončit Cristiano Ronaldo, který dnes hrál až druhé housle a celé utkání byl hodně nevýrazný. Ani on ale smůlu nepřekonal.

Povedlo se to až střídajícímu Westonu McKenniemu. Deset minut před koncem si totiž naběhl na centr od Cuadrada a suverénně ho poslal do sítě! Byl ze všech hráčů nejprůbojnější, takže Sirigu neměl šanci. Jak snadné je dostat se ze tří na nulu ukázala definitivně 90. minuta. Turín totiž krátce po sobě nechal v obraně okno, kterého po krásném centru opět od Cuadrada využil k perfektnímu zakončení Leonardo Bonucci. Sirigu marně lapal po míči i dechu a Juve bralo tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juve nabírá formu? Mě to moc nepřijde, ta hra je strašně rozháraná, bez jakékoliv myšlenky jednou za 3-4 zápasy to sice výsledkově klapne, ale to bych spíš přisuzoval individuálním kvalitám jednotlivců

Reagovat
Fairplay

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele