32. kolo
21.04.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Matthijs de Ligt (© AFP)

Juventus díky svým obráncům otočil utkání s Parmou

Juventus díky skvělé druhé půli dokázal otočit výsledek utkání ve svůj prospěch a Parma opět klesá ke dnu. Na Brugmanovu ránu z úvodu reagovali samí obránci. Dvě branky si připsal bek Sandro a jednu v závěru přidal i stoper De Ligt.

Parma se pomalu propadá do beznaděje a v tomto směru jí ani dnešní utkání s aktuálním mistrem Itálie nepomohlo. Od prvních minut bylo jasné, že Juventus hodlá udržovat Parmu pod tlakem. Do provozní teploty se pomalu dostával Ronaldo následovaný Dybalou. První větší šanci si připravoval McKennie, který však měl tu smůlu, že před hlavičkou uklouzl.

O to větší překvapení se konalo ve 25. minutě, kdy Juventus inkasoval. Standardní situaci z asi dvaadvaceti metrů zahrával Gastón Brugman a udělal to tak přesně, že na jeho ránu k tyči byl brankář Gigi Buffon prostě krátký. A tak se ani nenamáhal skákat.

Otáčet se musel taky brankář Colombi, kterého vzápětí prověřil Paulo Dybala krásnou ranou zpoza vápna. Stará dáma byla chvíli jako opařená, ale naštěstí se jí ještě do konce první půle povedlo srovnat krok. Přetažený centr do vápna si našel De Ligt, který jej prodloužil k nohám Álexe Sandra. Brazilský bek si míč elegantně zpracoval a poslal do protipohybu brankáře Colombiho!

Co může být horší než gól do šatny? No přece druhý gól hned po návratu z nich. A přesně to potkalo Parmu. Psala se teprve 47. minuta, když si Juan Cuadrado převzal balon od Bentancura a vymyslel parádní centr na zadní tyč. Tam si naběhl opět všudypřítomný šikula Sandro a tentokrát hlavou stanovil výsledek na 2:1 pro turínský velkoklub.

Ronaldo, dnes v podstatě ve stínu většiny spoluhráčů, na sebe chtěl ukázat díky nůžkám, jenže i kdyby je trefil dobře, případný gól by pro Danilův ofsajd stejně platit nemohl. Na druhé straně musel De Ligt do práce po ráně Pezzelly a dorážející Kurtić pálil těsně vedle.

Po hodině hry zahrávala Parma rohový kop a Brugman našel krásně hlavu Osoria, jenže jeho hlavičku vyrazil z brankové čáry záložník Arthur! Juventus dnes spasili hlavně obránci a v 69. minutě se pod třetí branku podepsali znovu. Po Cuadradově centru z rohu se do vzduchu pověsil Matthijs de Ligt a přesnou hlavou stanovil konečné skóre na 3:1 pro Juventus.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele