30. kolo
11.04.2021 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Juventus souboj s Janovem zvládl a zůstává v těsném závěsu třetí

Juventus odpověděl na výhry milánských velkoklubů a doma na Allianz Stadium bez problémů porazil Janov CFC 3:1. Stará dáma zaváhala jen na moment, to když na začátku druhého poločasu vstřelil kontaktní branku Scamacca, jinak bylo vše v její režii.

Před obhájcem titulu stál jasný úkol - porazit Janov a zareagovat na výhry svých konkurentů. Svého úkolu se zhostil výborně a už po pěti minutách se na světelné tabuli měnilo skóre. Juan Cuadrado dobře prošel do šestnáctky a zpětnou přihrávkou vyzval Dejana Kulusevskiho k první brance. Pirlovi svěřenci tak vstoupili do zápasu tím nejlepším možným způsobem a pochopitelně se uklidnili a dál kontrolovali hru.

Jedinou solidnější šanci Grifonů měl z přímého kopu Scamacca, branku Szczesnyho však hodně přestřelil. Stará dáma hned vzápětí rozjela akci a ta skončila gólem na 2:0. Chiesovu střelu na zadní tyč Perin vyrazil, z dorážky pak trestuhodně trefil tyčku Ronaldo a až do třetice napálil balón do branky Álvaro Morata. Obrana Janova při této akci jakoby ani neexistovala.

Juventus ale neměl dost a již tradičně se pokoušel být střelecky aktivní Portugalec Cristiano Ronaldo. Jeho ránu z pětadvaceti metrů v pohodě lapil Perin. Juventus měl nakonec v prvním poločase celkem sedm střeleckých pokusů a zaslouženě vedl o dva góly.

Janov byl v hodně složité situaci a kouč Davide Ballardini se o přestávce rozhodl ke dvěma změnám, což se ukázalo být správným rozhodnutím. Krátce po příchodu Ghiglioneho a Pjacy si naskočil na rohový kop Rovelly hlavou Gianluca Scamacca a Grifoni byli rázem zpátky ve hře. Za chvíli vylekal Szczesnyho i nový muž na hřišti Pjaca, jeho obstřel však skončil mimo. To byl jediný moment, co Juve v zápase zaváhalo.

Domácí se vykolejit nenechali a dál si tvořil brankové příležitosti. Střílející Ronaldo minul tyčku a o pár minut později se v dobré šanci nepohodl s Chiesou. Klid do černobílých řad dodal až Weston McKennie, který v 70. minutě postupoval ze strany sám na Perina a s přehledem zakončil.

Zbytek zápasu už se jenom dohrával. Juventus se po výhře 3:1 opět přiblížil milánskému AC na rozdíl jednoho bodu, avšak ztráta na vedoucí Inter zůstává značná. Janovští nakonec nepřekvapili a zůstávají ve druhé polovině tabulky v dostatečné vzdálenosti od sestupových příček.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele