5. kolo
25.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Juventus s Veronou ztratil body i stoperskou dvojici

Juventus se před blížícím se zápasem s Barcelonou nenaladil optimálně. Bez Cristiana Ronalda neporazil Hellas a k tomu navíc přišel o stoperskou dvojici Chiellini-Bonucci. Veronský celek sehrál na Allianz Stadium více než vyrovnanou partii a bod si zasloužil. Bezbrankový stav vydržel v Turíně do 60. minuty, než se trefil Andrea Favilli. Za Juventus srovnával Dejan Kulusevski.

Hellas si to chtěl s Juventusem rozdat na férovku a od začátku se hrál velmi aktivní fotbal nahoru dolu. Hosté dokonce jako první zahrozili a nebýt Colleyho ofsajdu, mohli vést. Obrana Juve neodvrátila centrovaný balón a po přihrávce z pravé strany Colley rozvlnil síť z avizovaného ofsajdu. Na druhé straně dostal načasovanou přihrávku do běhu Bernardeschi, svůj postup na Silvestriho ale nezvládl a brankář Hellasu předvedl vynikající zákrok. Asi nejblíže byl vstřelenému gólu Juan Cuadrado. Kolumbijec se uvnitř vápna dostal k tvrdé ráně a ta skončila na břevně.

V závěru prvního poločasu si domácí vybrali další smůlu, to když Morata po přesné kolmici přeloboval Silvestriho a vstřelil gól. Sudí ale v době přihrávky odhalil Moratův velmi těsný ofsajd. Ani po změně stran nehodlal Hellas polevovat a dál byl Juventusu více než vyrovnaným soupeřem. V 56. minutě musel Szczesny vyrážet pohotovou střelu a o čtyři minuty později inkasoval. Zaccagni šikovně přistrčil balón na střídajícího Andreu Favilliho a ten střelou z první šokoval Allianz Stadium.

Hellas vedl po hodině hry 1:0 a Juventus měl třicet minut na to, aby s výsledkem něco udělal. Juve skutečně sešláplo plyn a Verona se ocitla pod tlakem. Výsledkem pak byla vyrovnávací branka v 77. minutě z kopačky Dejana Kulusevskiho. Bývalý hráč Parmy zamotal hlavu Faraonimu a přízemní střelou k tyči srovnal na 1:1. I tento stav Staré dámě nestačil a obrat mohl zařídit nebezpečnou střelou Adrien Rabiot.

V závěrečných minutách už se hosté jen bránili a Juve zahazovalo velké příležitosti. Jednou pálil do připraveného Silvestriho Dybala a podruhé jeho přihrávku netrefil Frabotta. Ve třetí minutě zamířil jen do rukavic brankáře i Morata a Juventus bodovou ztrátu nezažehnal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Juventus-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle je to. Prohráli v Parmě a je logické , že nemužou na Juventusu. Jdu blít.

Reagovat
smazaný uživatel

az na to ze na fotke je Dybala

Reagovat
smazaný uživatel

nepznáš Moratu

Reagovat
smazaný uživatel

tak si vygoogli Dybalu a podla tetovania uvidis ty bukvaj

Reagovat
smazaný uživatel

To byla ironie trumpeto... většina z nás pozná Dybalu od Moraty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele