28. kolo
21.03.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Filippo Inzaghi (© AFP)

Překvapení: Juventus senzačně podlehl Beneventu gólem Gaicha

Velkého překvapení se dočkala v neděli odpoledne Serie A. Obhájce titulu Juventus senzačně podlehl nováčkovi Beneventu 0:1 a výrazně si komplikuje boj o titul. Hvězdy Staré dámy se v ofenzívě trápily a dvacet minut před koncem potrestal chybnou rozehrávku Adolfo Gaich.

Měly to být jasné tři body pro Juventus, nic jiného se ani neočekávalo. Benevento vyrukovalo na favorita s defenzivní taktikou a tak překvapivě slavila úspěch.

Juventus si první gólovku vytvořil brzo, ale Cristiano Ronaldo ji poslal těsně vedle. Půlhodiny bojovného výkonu se vyplatilo. Juventus se neprosadil a do konce poločasu se na tom nic nezměnilo. Morata, který postupoval sám na Montipá neuspěl a stejně dopadl i hlavičkující Bonucci, popřípadě znovu dorážející Morata. Mezitím se Juve dožadovalo i odpískání pokutového kopu za hraní rukou, což ale video neprokázalo. Juventus měl navrch, ale gól nedal.

Po změně stran potřebovali Pirlovi svěřenci ještě přitlačit na pilu, ale houževnatý soupeř se dál statečné bránil. Když se utkání přehouplo do své závěrečné dvacetiminutovky, vyrobil hrůzostrašnou hrubku Arthur a Adolfo Gaich ji okamžitě potrestal vedoucím gólem. Brazilský záložník se rozhodl pro přihrávku středem vápna, čehož si presující hráči Beneventa všimli a využili. Benevento vedlo na Allianz Stadium, ale čekalo ho ještě peklo.

Stará dáma měla na odpověď dvacet minut, během kterých do toho dala všechno. Soupeř se však rozhodit nenechal a všem domácím nájezdům se ubránil. Trenér Filippo Inzaghi se tak dočkal nečekaného úspěchu, Čarodějky vezou z půdy horkého favorita šokující výhru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele