14. kolo
22.12.2020 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus doma překvapivě podlehl Fiorentině vysoko 0:3

Fanoušci Juventusu museli před vánočními svátky spolknout hned dvě hořké pilulky. Nejprve se dozvěděli o tom, že kontumovaný zápas s Neapolí se bude opakovat a v tabulce se Juve umazaly tři body a pak jejich modly nečekaně padly s Fiorentinou vysoko 0:3. Renesanční celek se dočkal první výhry pod trenérem Cesarem Prandellim, ale nutno podotknout, že jim to "Stará dáma" ulehčila brzkým vyloučením Juana Cuadrada. Rozhodující branku vstřelil už po 180 sekundách hry Dušan Vlahović.

Trenér Andrea Pirlo si po zápase s Parmou pochvaloval výkon svých svěřenců, ale nyní ho zřejmě čeká kritika. Juventus poslední zápas v kalendářním roce nezvládl, s Fiorentinou rychle inkasoval a dost brzy přišel i o vyloučeného Juana Cuadrada. Celé utkání tím bylo výrazně ovlivněno a oslabený Juventus navíc inkasoval ještě další dva góly.

Už ve 3. minutě přišla pohroma, když Ribéry šikovně vysunul Dušana Vlahoviće a ten před vyběhnutým Szczęsnym přesně zakončil. Další pohroma přišla o deset minut později. Juan Cuadrado si při útočné akci nechal utéct balón a pak nesmyslným zákrokem sestřelil Castrovilliho. Červená karta pro Kolumbijce byla zcela na místě. Hned na začátku se Juventusu začal rozplývat sen o případných třech bodech.

Fiorentina mohla ještě v první půli zvýšit vedení, ale nejprve nikdo ve fialovém netrefil přihrávku do vápna a z druhé vlny Castrovilli donutil k zákroku na přední tyči Szczęsnyho. To mohl potrestat Ronaldo, který vlétl do šestnáctky a obstřelem trefil jen boční síť.

Juventus vstupoval do druhého poločasu s nadějí, že se mu podaří vstřelit vyrovnávací gól a že v utkání přeci jenom nějaké body získá. Až v 71. minutě donutil k zákroku Dragowskiho Chiesa a Fiorentina dostala určité varování, že zápas ještě není u konce. Hotovo bylo až o pět minut později, kdy si po centru z levé strany vstřelil vlastní gól obránce Alex Sandro.

Domácí si museli vypít kalich hořkosti až do úplného dna. Nabuzená Fiorentina jen o pár minut později přidala i třetí gól a znovu to bylo po akci z levé strany. Přihrávka tentokrát směřovala k volnému Martínu Cáceresovi, jenž pokořil Szczęsnyho potřetí. Juventus byl na kolenou a s tímto výsledkem už nedokázal nic udělat.

"Stará dáma" mohla stáhnout manko na vedoucí AC Milán na rozdíl jednoho bodu, ale po porážce s Fiorentinou a zrušení kontumačního výsledku s Neapolí se naopak ztráta vyšplhala na sedm bodů a pokud Rossoneri vyhrají, bude propast ještě větší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Juve potvrdí výkon proti Parmě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele