35. kolo
09.05.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Brahim Díaz a Stefano Pioli (© AFP)

Juventus spadl na dno, s Milánem doma prohrál o tři góly

Velký šlágr o Ligu mistrů mezi Juventusem a AC Milán skončil nečekaně vysokou výhrou hostů o tři góly. Milánští předvedli koncentrovaný výkon, navíc ozdobený nádhernými góly. Výhra AC je naprosto zasloužená, "Stará dáma" si nebyla schopná vytvořit prakticky nic a po porážce velmi hazarduje s účastí v milionářské soutěži pro příští rok.

Tři kola před koncem letošního ročníku Serie A ztrácí Juventus na Ligu mistrů jeden bod a i kdyby všechny své zápasy vyhrál, nemusí mu to stačit. AC Milán se posunul na třetí místo tabulky, ale boj o první čtyřku tím ještě zdaleka nekončí.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral a k vidění bylo jen málo šancí. Tu první měli domácí poté, co Donnarumma špatně vyběhl a De Ligt trefil před odkrytou brankou jen obránce Thea Hernándeze. Na druhé straně byl často vidět Brahim Díaz, kterého Stefano Pioli upřednostnil do základní sestavy na úkor Rebiće. Šikovný záložník střílel ve 21. minutě do středu branky, kde byl připravený Szczęsny. O chvíli později se hra zase přestěhovala před Donnarummu a po rohovém kopu hlavičkoval před odkrytou brankou vedle Chiellini.

Milánští v závěru vystrkovali růžky a Hernándezovu prudkou pobídku odvracel před Ibrahimovićem obránce Alex Sandro. Vypadalo to na nerozhodnou první půli, ale v nastavení se skóre přeci jenom pohnulo. Poté co Szczęsny vyboxoval balón k Díazovi, nedokázal se vrátit do branky a milánský ofenzivní záložník parádním obstřelem vymetl šibenici! AC vedlo po prvním poločase 1:0 a domácí trenér Andrea Pirlo měl o čem přemýšlet.

Druhý poločas začal okamžitě velkou šancí Juventusu, po pěkné narážečce střílel Bentancur a Donnarumma předvedl na zemi výborný zákrok. Ze strany "Staré dámy" to bylo vše a v 54. minutě přišly pro domácí velké problémy. Chiellini zastavil Díazovu střelu rukou a sudí Valeri po shlédnutí záznamu odpískal pokutový kop. Ibrahimović si netroufl a tak se k penaltě postavil spolehlivý exekutor Franck Kessié. Záložník Pobřeží Slonoviny předvedl pomalý rozběh a Szczęsny mu penaltu chytil.

Tohle mohlo milánské mrzet, ale to by nesměla stát hra Juventusu za nic. Italský hegemon posledních let byl vepředu bezzubý a Milán si i za těsného stavu a po neproměněné penaltě začal dovolovat. V 78. minutě dostal střídající Ante Rebić spoustu prostoru a jeho rána ze střední vzdálenosti přesně do šibenice byla vskutku výstavní. Rossoneri vedli už o dva góly a kráčeli za vítězstvím. Kaňkou na průběžném výsledku bylo zranění Ibrahimoviće, kterého nahradil právě Rebić.

Juventus se sesypal a za další čtyři minuty inkasoval potřetí. Çalhanoğlu poslal do šestnáctky neomylný centr a Fikayo Tomori ze vzduchu definitivně rozhodl. "Staré dámě" nebyla dovolena ani korekce a v nadějné šanci poslal střídající Dybala balón těsně vedle branky. Přímý souboj o Ligu mistrů vyhrálo AC, ale boj o první čtyřku tím ještě zdaleka nekončí.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Italský hegemon posledních let. Dobře napsaný. Prostě Italský nikoliv Evropský hegemon a nutno dodat, že jen posledních 9let.

Karma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele