37. kolo
15.05.2021 15:00 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Janov byl blízko senzaci, ale Atalanta přestřelku nakonec zvládla lépe

O tom, že když se proti sobě postaví Janov s Atalantou, tak se bude na co dívat, nikdo nepochyboval. Že padne sedm branek, to by se taky dalo pochopit. Ale že si favorit nechá dát tři branky za jediný poločas a bude nakonec výhru z posledních sil hlídat, to čekal málokdo.

Přitom se celý duel pro Atalantu od prvních minut skvěle vyvíjel. Hosté naskočili do utkání v plné polní a zakousli se do svého soka, který chvílemi nevěděl, koho bránit dřív. Náhradní brankář Marchetti udržel čisté konto jen pouhých devět minut. Pak totiž Duván Zapata rozjel rychlou akci nahrávkou do křídla, Ruslan Malinovskyj mu pozornost vrátil na penaltu a Zapata nekompromisně zakončil.

Zaskočený domácí celek nesebral žádné síly na protiúder, snad s výjimkou hlavičky útočníka Destra. Naopak inkasoval znovu, a to už ve 27. minutě. Tentokrát v opačném gardu než u první branky. Duván Zapata udržel míč na hraně hrací plochy a po souboji s obráncem jej předložil nabíhajícímu Ruslanu Malinovskému.

Na další branku jsme čekali až na konec první půle a na svědomí ji měla opět Atalanta. Ta předvedla další jednoduchou akci po křídle, balon na zadní tyči vrátil do vápna Hans Hateboer a všudypřítomný obránce Robin Gosens opět gólem potvrdil, že v této sezoně má fazonu jako žádný jiný bek v lize - 3:0.

Zdálo se být hotovo a dost možná si to říkali i hráči Atalanty. V šatně Janova ale asi panovala úplně jiná nálada, protože druhý poločas patřil výhradně domácímu týmu! Trenér Ballardini poslal do hry několik nových tváří a začaly se dít věci. Jen čtyři minuty po změně stran totiž Janov snížil. Hosté chybovali při zpětné nahrávce k vlastnímu gólmanovi, balonu se zmocnil Eldor Šomurodov a krásnou ranou překazil brankáři Gollinimu čisté konto.

Atalanta se ale nehodlala vzdát výhry bez boje a pro jistotu přidala téměř okamžitě další trefu. Krásnou individuální akci totiž předvedl záložník Mario Pašalić a na jeho přesnou trefu byl brankář Marchetti krátký. A nakonec to byla trefa rozhodující.

Delší dobu se sice nic moc nedělo, ale v 67. minutě janovské CFC zaťalo do obrany Atalanty další dráp. Robin Gosens totiž po centrovaném míči do vlastní šestnáctky trefil míč rukou a po nápovědě od videa sudí pískal penaltu. K ní se postavil velezkušený Goran Panděv a přesnou ranou dal druhou branku svého týmu.

Atalanta totiž dnes v obraně neměla svůj den a ukazovala mnoho nepřesností. Další z nich potrestal Janov v 84. minutě. Střídající Portanova obral o míč Pessinu dost blízko vápna, nahrál Panděvovi a ten si všiml volného Eldora Šomurodova. Domácí kanonýr se nemýlil a krásným obstřelem zdramatizoval utkání. Víc už ale janovský celek nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele