12. kolo
16.12.2020 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Mattia Destro (© AFP)

Náskok Milána se tenčí, Rossoneri v Janově zachraňovali remízu

Podruhé v řadě zaváhal vedoucí AC Milán, který v Janově pouze remizoval 2:2. Rossoneri znovu odvraceli první hrozící porážku pozdním gólem. O konečné remíze rozhodl sedm minut před koncem Pierre Kalulu. Dva góly Grifonů měl na svědomí bývalý útočník AC Mattia Destro.

Nebyl to zrovna povedený výkon. Milán se v zápase trápil, směrem dopředu byl hodně těžkopádný a víceméně se projevily absence Ibrahimoviće, Bennacera nebo Thea Hernándeze. Už první poločas byl z obou stran velmi vyrovnaný a přinesl jen velmi málo brankových příležitostí. AC výrazněji zahrozilo až ve 38. minutě, po krásném individuálním uvolnění Anteho Rebiće. Chorvat se postupně zbavil tří hráčů, ale v zakončení nechal vyniknout zkušeného Perina.

Ve druhém poločase už padaly góly. Hned z kraje šokoval Rossoneri jejich bývalý hráč Mattia Destro. Donnarumma ještě dokázal vyrazit střelu Šomurodova a nikým nehlídaný Destro v pohodě dorazil balón do branky. Janovští se z vedení dlouho neradovali, o pět minut později napřáhl z dálky sváteční střelec Davide Calabria a Perin se natahoval k tyči marně.

Janov si ale dokázal vzít vedení zase zpátky. Ghiglione poslal do vápna ideální centr a Mattia Destro hlavou od země podruhé překonal brankáře Donnarummu. Druhá branka milánské ještě více zaskočila a jejich hra směrem dopředu byla v té chvíli nulová. Piolimu příliš nepomohlo ani střídání a až v 79. minutě zahodil velkou šanci Hauge, který typicky zakončoval přízemní střelou k tyči - tu však o kousíček minul.

Sedm minut před koncem si Grifoni nepohlídali rohový kop a Romagnoliho hlavičku zblízka prodloužil do branky stoper Pierre Kalulu. Pro mladého Francouze to byla premiérová branka v dresu AC Milán. Remíza 2:2 byla pro hosty pořád málo, jenomže nechybělo moc a Janov mohl jít i po třetí do vedení. Gianluca Scamacca se vložil do akrobatického zakončení a Donnarumma fantastickým zákrokem udržel Milánu remízu.

V nastaveném čase se AC ještě tlačilo do koncovky, ale rozhodující gól dát nedokázalo. Milán si po remíze 2:2 udržel vedoucí pozici, avšak konkurenční Inter už se přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele