18. kolo
17.01.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arturo Vidal (© AFP)

Inter si připisuje cenný skalp. Konečně porazil Juventus

Conte má svou pomstu. Juventus se na San Siru neprosadil ani jednou a po zásluze slavné derby prohrává. O góly do jeho sítě se zasloužili Vidal s Barellou a rozdělili si je do obou poločasů.

Derby d'Italia. Slavný duel mohl v této sezoně hodně napovědět o skutečných ambicích a možnostech obou hlavních favoritů na mistrovský primát. Tohle je sezona, kdy je všechno možné. Kdy Juventus už není tak nezlomnou a suverénní mašinou. A za jeho zády už se shromáždila pěkná řádka hladových žraloků čekajících na krev. Celkem dva, oba týmy z Milána. Domácí trenér Antonio Conte, někdejší opora Juventusu v poli i na lavičce, neměl moc důvodů ke změnám v sestavě. Andrea Pirlo zatím prochází rolí trenéra spíš jako padawan, ale už dokázal několikrát zaujmout.

Dnes mohl jeho tým poslat do vedení kdo jiný než Cristiano Ronaldo. Jenže celou akci po vynikajícím zákroku brankáře Handanoviče zakončil z ofsajdu, takže jeho gól platit nemohl. Ale sotva uplynulo 120 vteřin, fanoušci se gólu už dočkali. A trochu paradoxně ho měl na svědomí muž vyvolávající hodně rozdílných emocí. V Juventusu milovaný, v Interu nenáviděný Arturo Vidal. Obecně se na jeho hlavu nadává, ale tentokrát za ni museli být fandové Nerazzurri rádi. Po přesném Hakimiho centru totiž Vidal trkl do míče a Szczęsny lovil míč ze sítě - 1:0.

Polský brankář věděl, že pokud je na hřišti snajpr Romelu Lukaku (snad v nejlepší formě své kariéry), budou problémy. A belgický kanonýr mu to rázně připomněl ve 23. minutě. To si ale na někdejší opoře Arsenalu nebo AS Řím vylámal zuby a ani dorážka neslavila úspěch.

Mimo mířila i rána Lautara Martíneze, který sebral míč ztracený právě Lukakem. Právě na belgický tank ve službách generála Conteho mířila další nahrávka do vápna a přímo volala po zvýšení náskoku. Jenže Wojciech Szczęsny předvedl pozičně velmi solidní hru a slabší střelu do středu brány lapil.

Pokud trenér Pirlo v šatně vymýšlel nějakou kulišárnu, jak docílit rychlého vyrovnání, jeho taktika moc nevycházela. Sedm minut po návratu ze šaten si totiž mladý motor domácí zálohy Nicolò Barella naběhl na krásný dlouhý pas od kolegy Bastoniho. V obraně Staré dámy zela díra jak blázen, někdejší talent Cagliari postupoval sám na bránu Juve a zvolil ideální řešení - prudkou ránu do pravého horního rohu - 2:0.

Dvacet minut před koncem mohl možná definitivně rozhodnout Lautaro Martínez, který až nečekaně snadno obešel u vápna protihráče, jenže pak pálil těsně vedle brány! A protože v samém závěru brankář Handanovič skvělým zákrokem zbavil nadějí na branku i dorážejícího Federica Chiesu, zůstala Stará dáma střelecky i bodově na suchu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Že by do třetice 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

18.9.2016 - pořádná doba Tak snad konečně za 3 body

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Na vaší poslední výhru se musí hóóódně do historie

Reagovat
smazaný uživatel

Možná proto jsem napsal její datum ...

Reagovat
PH8

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER !!! 3 body!

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele