10. kolo
05.12.2020 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Achraf Hakimi (© AFP)

Inter porazil Boloňu a bude doufat v zaváhání městského rivala

Před blížícím se duelem Ligy mistrů proti Šachtaru se Inter optimálně naladil a Boloňu porazil 3:1. Díky tomu si upevnil druhé místo v tabulce za vedoucím AC Milán. Hvězdou zápasu byl křídelní obránce Achraf Hakimi, který vstřelil dva góly. Do vedení však poslal Nerazzurri obvyklý střelec Romelu Lukaku.

Boloňa sice neodehrála špatné utkání, jenomže Inter byl jednoduše produktivnější. V prvním poločase měl určitě více ze hry a zaslouženě si vytvořil dvoubrankový náskok. Boloňa po změně stran zdramatizovala kontaktním gólem Emanuela Vignata, ale bylo to jen na chvíli, než se zase prosadil Hakimi. Trenér Antonio Conte nakonec žádné experimenty se sestavou nevymýšlel a ze základní sestavy nechal odpočívat jen Lautara Martíneze a záložníka Barellu.

V první velké šanci se ocitl po třinácti minutách Gagliardini, ovšem branku Skorupskiho netrefil. Místo toho udeřilo na domácí straně. Romelu Lukaku nejprve netrefil ideálně centr do vápna, rychle se však zorientoval a při druhém pokusu to napravil. Inter se rychlým gólem uklidnil a dá se říci, že kontroloval hru. Ve 34. minutě měl ideální možnost zvýšit vedení opět Lukaku, ale Skorupski proti němu rychle vyběhl a tutovku fantasticky zlikvidoval.

Aktivnější Inter nakonec stejně utekl o dva góly. Těsně před koncem prvního poločasu dostal od Brozoviće perfektní pas za obranu Hakimi a přízemní střelou na první tyč zvýšil na 2:0. Antonio Conte mohl být s poločasem spokojen, to však neplatilo pro jeho protějšek Sinišu Mihajloviće.

Boloňa ve druhém poločase více vyrovnala hru, ale zároveň musela děkovat svému brankáři Skorupskimu za skvělý zákrok po tutovce Alexise Sáncheze. Rossoblu zápas zdramatizovali v 67. minutě, když obrana Interu nechala trestuhodně neobsazeného Emanuela Vignata, který po přihrávce neměl problém trefit odkrytou branku.

Drama však nemělo dlouhého trvání, protože Nerazzurri si vzali dvoubrankový náskok okamžitě zpátky. Hakimi uplatnil rychlost, navedl si balón ke středu a další přízemní střelou dal na 3:1. Inter měl i další příležitosti a zápas mohl definitivně rozhodnout čtvrtým gólem, skvělé zákroky ale dál předváděl Skorupski. Nakonec už žádný gól nepadl a Inter porazil Boloňu 3:1, čímž si upevnil druhé místo v tabulce a vedoucímu AC Milán se minimálně do zítřka přiblížil na rozdíl dvou bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 a snad lukaku pojede dál na střelecké formě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele