2. kolo
26.09.2020 20:45 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Parádní večer na milánském stadionu Giuseppe Meazzy, Inter přestřílel Fiorentinu 4:3

Inter Milán vstoupil do nové sezony vítězstvím ve strhujícím duelu s Fiorentinou. Ofenzivně laděné utkání bavilo a k vidění bylo sedm branek a vítězství domácího celku 4:3. Inter přitom ještě tři minuty před koncem prohrával, než se mu podařilo vstřelit dvě slepené branky. Autorem vítězné trefy se stal krajní obránce Danilo D'Ambrosio.

Inter před týdnem nehrál a tak ho v prvním zápase čekala nepříjemná Fiorentina. Hosté byli povzbuzení úvodní výhrou nad Turínem a i ve městě módy cílili na tři body. Antonio Conte poslal do základní sestavy jen jednu letní posilu, zkušeného Aleksandra Kolarova.

Fiorentina vycenila zuby už ve třetí minutě, když si obrana Interu nepokryla centr na malé vápno a Giacomo Bonaventura před Handanovičem posunul balón na Kouamého, jemuž stačilo trefit zblízka odkrytou branku. Pro Inter to byl přirozeně velký šok, navíc Fiorentina dál zlobila. V 18. minutě nechybělo příliš, aby Kouamé vstřelil druhý gól, ovšem výtečně se vyznamenal brankář Handanović.

O dvě minuty později se Nerazzurri dožadovali penalty a sudí jí skutečně nařídil, vzápětí však vzal svůj verdikt zpátky - pád Lautara Martíneze shledal jako nezaviněný. Následně přišla další velká šance Violy, ale Milenković přestřelil. Inter měl co dočinění s kvalitním soupeřem a v prvním poločase měl problémy. Na jeho sklonku ale předvedl pohotové zakončení Lautaro Martínez, poté co si převzal balón a perfektně umístěnou ranou srovnal na 1:1.

Antonio Conte ale nemohl být spokojen, Inter evidentně nehrál svojí hru a Fiorentina toho mohla využít více. V 52. minutě pak Lautaro opět předvedl velkou kvalitu a po jeho střele si srazil balón do vlastní sítě Federico Ceccherini. Vedení Interu vydrželo sotva pět minut. Gaetano Castrovilli dostal v náběhu balón a ke vzdálenější tyči vyrovnal.

Ofenzivně laděné utkání se na čtyřech brankách nezastavilo a Fiorentina opět trestala chyby domácích. V 63. minutě dostal vynikající přihrávku do běhu od Ribéryho Federico Chiesa a byť mu koncovka nevyšla podle představ, procedil kulatý nesmysl za Handanovičova záda.

Inter prohrával a potřeboval zabrat. Po Perišičově přihrávce byl blízko Romelu Lukaku a to hned dvakrát. Ve druhém případě ho vychytal Dragowski. Brankář Violy si připsal ještě jeden těžký zákrok po střele Barelly. Milánští stupňovali svůj tlak a ve strhujícím závěru dokonali neuvěřitelný obrat. V 87. minutě nejprve střídající Hakimi našel Lukakua a ten z hraniční pozice srovnal na 3:3. Mnohem větší šok pro Fiorentinu teprve přišel a minutu před koncem dokonal obrat na zadní tyči hlavičkující Danilo D'Ambrosio. Úchvatná podívaná tím byla u konce, Inter přestřílel Fiorentinu 4:3 a novou sezonu načal vítězně.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně. Tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava je slabá. 2:1 při nejlepším.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele