12. kolo
16.12.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Albin Ekdal (© AFP)

Doria zvládla smrtící protiútoky lépe a z Verony jede se třemi body

Sampdoria umí překvapit. Dnes si totiž poradila ve Veroně s domácím Hellasem. Jeho obávané obraně nasázela dvě branky a zaslouženě bere tři body.

Sampdoria potřebovala nutně dobrý výsledek, aby ukončila téměř tragickou formu, kterou v posledních týdnech má. Navíc chtěla ukázat, že jako tým drží spolu, zvlášť po poslední mediálně sledované kauze kolem vyřazení Antonia Candrevy z týmu. Hellas se pyšní skvělou obranou a spoléhal na ni také dnes. Hrál ale až příliš defenzivně, většinu aktivity nechával na hostech z Janova.

První opravdu velkou šanci si vytvořil český hráč. Dnes se střetli dva, Jankto v dresu Dorie a domácí Barák. Právě odchovanec Příbrami prošel deset minut před koncem první půle přes několik protihráčů a dostal se dravě až do vápna. V něm ale neuspěl a tváří v tvář brankáři Auderovi nedokázal míč usměrnit do sítě!

Jak se to dělá, mu ukázal až protihráč. Hellas totiž odvrátil akci Dorie u vápna hodně ledabyle, přímo na kopačku číhajícímu Albinu Ekdalovi. Ten si míč našteloval kousek za vápnem a nádhernou dělovkou jej poslal přímo k levé tyčce Silvestriho brány. Vážně parádní rána.

Domácí si určitě říkali, že na Sampdorii vletí hned po přestávce a získají zpět naději aspoň na bod. Jenže tenhle scénář se jim uplatnit nepovedlo. V 55. minutě totiž opět udeřili hosté. Ti totiž ubránili rohový kop a obránce Ferrari ihned založil protiútok. Balon poslal do běhu na Valeria Verreho, který sprintoval na bránu domácích. Nikdo ho nezastavil, takže Verre ve vápně snadno obešel obránce Hellasu a poslal míč k tyči!

Hellas se ale taky dočkal gólu a utkání zdramatizoval. V 68. minutě totiž Rüegg pronikl do vápna a byl v něm faulován Damsgaardem. Sudí nařídil jasnou penaltu a tu zvládl mladý ofenzivní hráč Mattia Zaccagni s přehledem. Opět dokázal, že letošní ročník pro něj bude velkým průlomem. Utkání nakonec nedohrál Antonín Barák, který u rohového praporku zbytečně fauloval a od sudího viděl rovnou červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2? Nedivil bych se. A k uplné dokonalosti tohoto divadla by poté mohli udělat Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele