15. kolo
03.01.2021 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Neapol si na Sardinii zastřílela, domácím nadělila čtyřku

Fotbalisté Neapole zareagovali na nepovedený závěr roku a s příchodem nového letopočtu zvítězili na hřišti Cagliari vysoko 4:1. Základ vítězství byl položen v prvním poločase vedoucí brankou Piotra Zielińskiho a po změně stran bylo i díky Polákově druhé trefě a zejména vyloučení Lykogiannise dílo dokonáno. Parthenopei nakonec rozvlnili síť soupeře celkem čtyřikrát, zatímco ostrované se prosadili jen jednou.

Neapol tak veze z Cagliari důležité tři body a co je hlavní, že udržela kontakt se špičkou tabulky. V sestavě domácích zatím chyběl záložník Radja Nainggolan, který se do Cagliari vrátil na hostování z Interu Milán. Domácí si chtěli vylepšit stávající postavení ve druhé polovině tabulky, ale na Sant'Elia je čekal těžký soupeř.

Parthenopei byli favoritem a této role se zhostili se vší vervou. Už po 120 sekundách prověřil brankáře Cragna jedovatou ranou Piotr Zieliński. Nadějné byly i dva pokusy Lorenza Insigneho, první z nich vyrazil Cragno, druhý šel těsně mimo. Neapol se zastřelovala a ve 25. minutě to konečně vyšlo. Z hranice šestnáctky se opřel do balonu Zieliński a tvrdou ranou pod břevno nedal Cragnovi šanci. Neapol vedla zaslouženě 1:0 a dál odstřelovala domácí branku převážně ze střední vzdálenosti. Pokus Lozana líznul brankovou konstrukci a Insigneho střela postrádala razanci. Mezitím se osmělilo i Cagliari, nicméně Simeone branku minul.

Hosté byli v průběhu prvního poločasu nebezpečnější, ovšem drželi jen hubený náskok a o ten v 60. minutě přišli. Po přihrávce Sottila se v pokutovém území nejlépe zorientoval Joao Pedro a vyrovnávací brankou vrátil Cagliari do hry o tři body. Ne však na dlouho. Neapol předvedla takřka stejnou akci jako Cagliari a Piotr Zieliński vrátil vedení na stranu Parthenopei.

Sen o třech bodech se začal Cagliari rychle bortit. Po inkasované brance na 1:2 uviděl druhou žlutou kartu Babis Lykogiannis a Sardiňané museli dohrávat v početní nevýhodě. Neapol toho využila dokonale. Čtvrthodinu před koncem utnul závar před brankou Hirving Lozano a gól na 4:1 vstřelil v 86. minutě z pokutového kopu Lorenzo Insigne. Sudí Manganiello se rozhodl pískat po evidentní ruce Caligariho. Neapol zvítězila na Sardinii 4:1 a udržela kontakt se špičkou tabulky, naopak Cagliari si v tabulce pohorší a přiblíží se sestupovému pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele