9. kolo
29.11.2020 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Joao Pedro (© AFP)

Cagliari přišlo v nastavení o vítězství, duel se Spezií skončil 2:2

Fotbalisté Spezie dál pokračují ve sbírání bodů a ten ze hřiště Cagliari byl obzvláště vydřený. Hosté vyrovnali na Sardinii až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se prosadil z pokutového kopu Mbala N'Zola.

Spezia vstoupila do utkání hodně aktivně a během úvodní čtvrthodiny prakticky domácím nepůjčovala míč. Byl to překvapivý obrázek, přeci jenom se čekalo, že domácí budou diktovat tempo hry.

V 17. minutě pořádně vystrašil sardinskou defenzívu Diego Farías, jehož střela z hranice vápna skončila těsně vedle. Farías byl hodně vidět, o pět minut později si v pokutovém území počkal na přihrávku a po jeho střele předvedl vynikající zákrok Cragno. Aktivita hostů nakonec zaslouženě přinesla ovoce. Bastoni odvedl skvělou práci, zavedl balón do vápna a Emmanuelu Gyasovi naservíroval před prázdnou branku lahůdkovou přihrávku. Spezia vedla 1:0 a musíme zdůraznit, že zaslouženě. Cagliari se zmohlo na první příležitost až před koncem poločasu, kdy hlavičkoval Walukiewicz, nicméně Provedel se vytasil s perfektním reflexem.

O přestávce se musely v šatně Cagliari dít věci, protože do druhého poločasu vyběhl úplně jiný tým. V 52. minutě napálil balón přesně k tyči Joao Pedro a bylo vyrovnáno. Následně uběhlo šest minut a po přihrávce Zappy se prosadil efektivní patičkou Leonardo Pavoletti. Obrat Cagliari byl dokonán.

Dvacet minut před koncem mohli domácí stvrdit vítězství, jenomže v neuvěřitelné šanci před prázdnou brankou pohořel Ounas. To nakonec domácí vyšlo draze. Spezia si v závěru vytvořila tlak a už v 88. minutě sahala po vyrovnání. Po ráně Picolliho předvedl úžasný zákrok Cragno. Picolli nakonec přeci jenom zařídil vyrovnání. Právě po faulu na jeho osobu ve druhé minutě nastavení odpískal sudí pokutový kop a Mbala N'Zola ho suverénně proměnil. Duel tak skončil smírem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele