18. kolo
18.01.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ibrahimović zařídil dvěma góly výhru na hřišti Cagliari

AC Milán bude mít i po pondělku na čele tabulky tříbodový náskok na konkurenční Inter. Na hřišti Cagliari se dvakrát trefil veterán Zlatan Ibrahimović a rozjetý Milán nepřibrzdilo ani vyloučení Alexise Saelemaekerse. Sardiňané ožili až v závěru zápasu, ale jejich šance vychytal skvělý Donnarumma.

Zlatan Ibrahimović se vrátil na trávníky již minulý týden, ovšem do ligového zápasu s Turínem zasáhl na posledních pět minut. Větší porci dostal v ligovém poháru, ale ten pravý návrat nastal až nyní. Milánské jinak trápí rozsáhlá marodka a do tohoto zápasu například nenastoupili Hakan Çalhanoğlu nebo Theo Hernández.

Rossoneri hodně pomohla rychlá branka, kterou vstřelil vytáhlý Švéd už po sedmi minutách z pokutového kopu. Sudí Abisso se rozhodl pro poměrně přísný verdikt, když po kontaktu s Lykogiannisem upadl Ibrahimović. Každopádně Zlatan penaltu proměnil a AC vedlo 1:0. I po vstřelené brance byli hráči Milána lepším týmem a po půlhodině hry z dálky orazítkoval tyčku ve vynikající formě hrající Davide Calabria. Sardiňané postupně vyrovnali hru a s Milánem sehráli bojovný první poločas.

Kouč Stefano Pioli už do druhého poločasu nenasadil stopera Kjaera a jeho místo zaujal mladičký obránce Kalulu. Podobně jako na začátku zápasu i tentokrát stačila Milánu na gól chvilka. Calabria vysunul dlouhým pasem Ibrahimoviće a ten chladnokrevně zvýšil na 2:0. Akce to byla na milimetr přesná a o ofsajd se nejednalo.

Cagliari se ještě nehodlalo vzdát a zpátky do hry ho mohl vrátit Simeone, jenomže Donnarumma ho zblízka výborně vychytal. Rossoneri si hýčkali náskok, ale jednoduché to neměli. Zvláště po přísném vyloučení Alexise Saelemaekerse, který byl na hřišti sotva osm minut a stihl posbírat dvě žluté karty.

Od této chvíle bylo Cagliari nebezpečnější a v 82. minutě se domácí borci hodně zlobili na sudího Abissa, když zákrok Díaze na Sottila neposoudil jako penaltový. Cagliari se pak vypracovalo ještě jednu šanci, ovšem i střelu Pavolettiho vyrazil Donnarumma nad břevno. Zkompletovat hattrick mohl i Ibrahimović, ale pár minut před koncem pálil jen do boční sítě. AC Milán veze ze Sardinie důležité tři body a v tabulce mu nadále patří první příčka.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele