38. kolo
23.05.2021 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Juventus rozdrtil Boloňu a skrze zaváhání Neapole proklouzl do Ligy mistrů

Fotbalisté Juventusu v Lize mistrů příští rok chybět nebudou. Účast si zajistili až v posledním kole díky výhře 4:1 nad Boloňou a zejména bodové ztrátě Neapole v domácím zápase s Hellasem 1:1. Stará dáma tak alespoň trochu zachránila jinak velmi rozpačitou sezonu.

Trenér Andrea Pirlo se rozhodl pro poslední kolo k odvážnému kroku a pouze na lavičce náhradníků nechal hvězdného Cristiana Ronalda. Stará dáma ale i bez něho nenechala nikoho na pochybách a od úvodní minuty se hnala za potřebným vítězstvím. Mimochodem Portugalec nakonec do zápasu vůbec nezasáhl a nebylo to ani třeba.

Boloňa inkasovala poprvé už v 6. minutě, když Rabiotovo zakončení doklepl před brankou Federico Chiesa. Lepší začátek si příznivci Bianconeri ani nemohli přát. Převaha Juventus navíc neutichala a velice záhy přišly i další šance. Pobídku Moraty musel skokem likvidovat Skorupski a domácí brankář přesně po půlhodině hry stejně inkasoval druhý gól. Dybala si pohrál s obranou a jeho oblouček přes Skorupskiho dorazil zblízka do prázdné branky hlavou španělský útočník Álvaro Morata. Boloňa pak do konce poločasu zcela rezignovala a obdržela ještě třetí gól. Po Kulusevskiho přihrávce zakončil těsně před brankářem Adrien Rabiot.

Boloňa předvedla v prvním poločase hodně odevzdaný výkon a Siniša Mihajlović musel zřejmě o přestávce zvyšovat hlas. Na začátku druhého dějství byla Boloňa blízko kontaktnímu gólu. Nestárnoucí Palacio dokonce překonal Szczesnyho, ale branka nebyla kvůli ofsajdovému postavení uznána a hned vzápětí platilo nedáš - dostaneš. Álvaro Morata si dobře pokryl balón a jeho střela se "dokodrcala" za brankovou čáru.

I za stavu 4:0 pokračovala hra kočky s myší a jen vinou spalování nevedla Stará dáma ještě výraznějším rozdílem. Devět minut před koncem nebyla kvůli ofsajdu uznána také branka hostům, jmenovitě Kulusevskimu a v 86. minutě se Rossoblu dočkali alespoň čestného úspěchu. Riccardo Orsolini z malého vápna prodloužil střílený centr od tyčky do branky. Byla to jen kosmetická úprava, protože o výsledku bylo už dávno rozhodnuto. Nejisté zůstávalo konečné pořadí a také to, zdali se podaří Juventusu postoupit do Ligy mistrů.

Okamžitě po skončení zápasu se hráči Juve vydali shlédnout další výsledky a když se dozvěděli, že Neapol remizovala s Hellasem 1:1, mohli se začít radovat, jako kdyby vyhráli titul. Juventus tak v milionářské soutěži chybět nebude.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele