14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Atalanta ztratila dvougólové vedení v bitvě s Bolognou

Ani dvě bleskové trefy Luise Muriela nestačily hostující Atalantě na to, aby ze stadionu Renato Dall’Ara přivezla tři body. V poslední části utkání totiž hosté promrhali luxusní náskok a domácí díky dvěma gólům vydřeli bod.

Domácí trenér Mihajlović chvíli před utkáním s nadsázkou řekl, že pokud AS Řím dostal od Atalanty naposledy čtyři branky, tak jeho tým může klidně inkasovat osm nebo devět gólů. A po prvních pětadvaceti minutách si asi myslel, že se jeho černý scénář začíná rychle realizovat.

Ve 22. minutě totiž hosté udeřili poprvé. Po šanci Iličiće se situace opakovala o pár minut později a tentokrát byl slovinský kanonýr faulován dvěma protihráči přímo ve vápně. Sudí okamžitě nařídil penaltu a s jistotou sobě vlastní ji proměnil právě Luis Muriel. Uplynulo sotva pár vteřin, když se obraně Bologny nepovedlo odhlavičkovat míč, ten si ve vápně přivlastnil Muriel, prodral se přes dvojici sloupů a nechytatelnou ranou propálil Angela Da Costu!

První poločas uzavřel velmi dobře opět Josip Iličić. Ve 43. minutě nechal míč úmyslně za sebou, aby si jej mohl vzít lépe postavený obránce Robin Gosens. Ten ale pálil příliš vysoko nad.

Aby trenér Gasperini svůj oživlý talisman moc nepřetížil, nechal ho v šatně a pokyn střílet branky dal Alekseji Mirančukovi. Jenže poté se misky vah začaly naklánět na stranu domácích. Z Bergama zapůjčený talent Musa Barrow pálil těsně za vápnem jen těsně nad bránu. V 69. minutě si další šanci vypracoval Svanberg, který převzal těžký míč od Soriana a pálil tvrdě do středu brány, kam musel brankář Gollini urychleně doskočit.

Tlak Bologny sílil a vyvrcholil v 73. minutě. Střídající Orsolini totiž dostal míč na straně, vyslal do šance nabíhajícího stopera Takehira Tomiyasua a ten si před Gollinim ve vápně už poradil. Jemným obloučkem poslal míč k tyči a dal Bologně naději. Ta se navíc v závěru proměnila v obrovskou radost! Míč od rohového kopu prodloužil hlavou Palacio a na zadní tyči nedal brankáři Gollinimu žádnou šanci obránce Nehuén Paz - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
berliner

Tip 1:3

Reagovat
Houfi

0:3

Reagovat
Pharrell

Fakt idioti ta Atalanta. Letos hrají moc nevyrovnaně porazí AS Řím a nebo výhra v Liverpoolu ale ztratí body s Boloňou nebo neporazí Hellas Verona.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele