11. kolo
13.12.2020 15:00 CET
1 : 5
(1:5)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

Bologna dostala od AS Řím pět branek jen za první poločas

AS Řím překvapivě snadno zdemoloval Bolognu, se kterou absolutně neměl slitování. Do sítě zastupujícího brankáře Ravaglii padlo pět branek jen za první dějství!

Římané v Bologni potřebovali konečně odpovědět na několik špatných výsledků z posledních kol, aby zastavili svůj pád tabulkou a naopak se zvedli směrem k příčkám znamenajícím Ligu mistrů. A šlo jim to naprosto parádně. Ve druhé minutě nejprve přečkali atak domácích Felsinei, když Palacio nahrával na úplně volného Barrowa. Před hráčem, jehož největšími idoly byli Zidane a Totti, však bravurně zasáhl Pau López, který míč vykopl!

A pak už to šlo překvapivě snadno. V páté minutě Mchitarjan nahrál na Spinazzolu, jehož přízemní centr před Edinem Džekem poslal do vlastní brány Andrea Poli! Za dalších pět minut už se bosenský kanonýr prosadil. Pellegrini jej oslovil brilantní nahrávkou do vápna, Džeko obešel dva protihráče a zakončil k bližší tyči - 2:0.

Turbulentní úvod Bolognu naprosto položil a další pohroma se udála o pět minut později. Po přihrávce Spinazzoly obrana domácích nezachytila náběh Lorenza Pellegriniho, který se už sám před náhradním brankářem Ravagliou nemýlil - 3:0.

Po dvaceti minutách málem AS vedlo o čtyři branky. Jenže Spinazzolova trefa nakonec pro ofsajd italského beka platit nemohla. Ve 23. minutě AS díky Džekovi neproměnilo rohový kop a Bologna se vrhla do protiútoku. Rychlý Musa Barrow s vypětím sil jen tak zbůhdarma centroval míč před bránu, kde sice nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, ale zcela nepochopitelně si míč do vlastní brány poslal dezorientovaný Cristante.

Čtvrtou branku AS přeci jen stihlo ještě před 40. minutou. Parádní práci odvedl Edin Džeko, který udržel míč a nahrál k vápnu domácích. Henrik Mchitarjan pak prostrčil míč do ulice na Jordana Veretouta a ten se opět nemýlil!

Z gólu se radoval i Mchitarjan osobně. Karsdorp totiž ve 44. minutě pronikl po skvělém sprintu až do vápna Bologně, kde se vlastně kromě Mchitarjana nacházel jen jeden obránce. Takže pro zkušeného útočníka už bylo snadné překonat smutně vypadajícího brankáře Ravagliu. AS naprosto ničilo domácí obranu, což komentátor stanice Free Sports vystihl slovem šikana.

Ve 48. minutě Soriano vysunul Barrowa, který si přehodil míč na pravačku a krásně jej zakroutil k tyči. Jenže pro jeho ofsajd sudí Calvarese branku neuznal. Stejně jako neuznal trefu Nicoláse Domíngueze po pasu od Palacia proto, že Argentinec se slavným copánkem byl v milimetrovém ofsajdu.

To už trenér Mihajlović nevydržel a slovně se do Calvareseho opřel. Ten to taky neustál a okamžitě jej poslal na tribunu. Pár minut před koncem se do sprintu pustil střídající Borja Mayoral, který dokonce obešel mladíčka Ravagliu, jenže z úhlu střílel jen do tyče!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele