31. kolo
18.04.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Atalanta vyhrála šlágr s Juventusem, v závěru rozhodl Malinovskyj

Atalanta se po dlouhé době raduje z vítězství nad Juventusem, kterému dnešní utkání vůbec nevyšlo. Po prohře s Bergamaschi navíc Juve kleslo na čtvrtou příčku, přičemž pozici třetí přepustilo právě svému přemožiteli. Hrdinou utkání se pro domácí ekipu stal především Ruslan Malinovskyj.

Juventus nastoupil do utkání v Bergamu bez hvězdného Cristiana Ronalda, který utrpěl svalové zranění a do Bergama vůbec nejel. I bez něj to ale bylo hodně svižné a rychlé utkání, v němž se obě jedenáctky neustále střídaly u míče. Sotva Juventus dokončil jeden atak, už se musel urychleně bránit nástupu Atalanty, která k postupu využívala zejména rychlé krajní obránce.

Hostující obrana si musela dávat velmi dobrý pozor na Duvána Zapatu, kvůli jehož muskulatuře mohla očekávat nemalé potíže. Tím více se ale otevíral prostor pro Pessinu s Murielem, kteří také zažívají parádní sezonu. Zkušený kanonýr Luis Muriel dostal v pokutovém území míč na Mattea Pessinu, jenž levačkou vyslal nebezpečnou střelu těsně vedle turínské brány.

Jinak toho ale první půle moc nenabízela. Vysoké tempo, množství soubojů, to ano. Ale že by si jeden z týmů vypracoval výraznější šanci na gól nebo že by musel jeden z brankářů zachraňovat svůj celek nějakým excelentním zákrokem, to ani náhodou. Federico Chiesa se několikrát snažil zakončit a je pravda, že střelu má tenhle talentovaný mladík parádní, ale na překonání Golliniho to prostě nestačilo.

Do druhé půle už v domácích barvách místo Pessiny vyběhl Pašalić a jeho přítomnost byla na hřišti znát. Krátce předtím, než sudí Orsato viděl na svých hodinkách hodinu hry, vypálil Luis Muriel zkraje vápna velmi povedenou technickou střelu, která jen těsně minula tyč hostující brány!

O pár minut později si na krásný pas do vápna naskočil Duván Zapata a důrazem se dostal k hlavičce, jenže tu také poslal pár centimetrů vedle tyče. Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí body, pomohla Atalantě šťastná teč. Tři minuty před koncem dostal u vápna od Iličiće míč Ruslan Malinovskyj, který se nerozpakoval a vypálil. S jeho ránou by Szczęsny asi problémy neměl, jenže do jeho protipohybu tečoval míč Sandro. A s tím už polský brankář nedokázal nic udělat - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mr. International

1:1

Reagovat
dominicc

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele