33. kolo
25.04.2021 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Remo Freuler (© AFP)

Boloňa se vrací z Bergama s výpraskem

Už na druhé místo tabulky poskočila Atalanta, která bez problémů využívá ztrát svých konkurentů. Bergamaschi předvedli sebevědomí výkon a svého soupeře zlikvidovali pěti zásahy. Svůj podíl na vysokém skóre má i vyloučení Schoutena, po kterém domácí vstřelili další tři góly.

Atalanta svým konkurentům ukazuje, jak se má bojovat o Ligu mistrů. Boloňa neměla v Gewis Aréně žádnou šanci a už v prvním poločase inkasovala dvakrát, což jí výrazně zkomplikovalo původní plány. Po vyloučení Schoutena už bylo jen otázkou, s jakou nadílkou se vrátí domů a že tedy byla pořádná.

Domácí nechtěli o bodové ztrátě ani slyšet a od začátku udávali tempo. Muriel poprvé prověřil Skorupskiho v páté minutě, ale také na druhé straně přišla gólovka. Palacio v tutovce Golliniho nepřekonal a ránu Skov Olsena domácí brankář fantasticky vyrazil u tyče. Byl to důležitý zákrok, protože kdyby šla Boloňa do vedení, mohlo se utkání vyvíjet jiným směrem. Takhle šla do vedení Atalanta, když ve 22. minutě uklidil balón neomylně k tyči Ruslan Malinovskyj. Po prvním gólu se spustil modročerný kolotoč a Boloňa se štěstím přežila pokus Muriela, který trefil tyč. Ještě do konce prvního poločasu Atalanta zvýšila. Faul na Romera posoudil sudí jako penaltový a Luis Muriel v pohodě přidal druhý gól.

Gian Pier Gasperini mohl být s výkonem i výsledkem spokojen, což se nedá říci o Mihajlovićovi. Srbský trenér věřil, že když jeho svěřenci vstřelí kontaktní gól, šance na bodový zisk se výrazně zvýší. Všechno ale bylo jinak, protože čtyři minuty po přestávce dostal za zákrok na koleno červenou kartu Schouten a v oslabení neměla Boloňa nárok.

Ještě do 60. minuty se skóre vyšplhalo postupně na 4:0 pro domácí. Nejprve zpoza šestnáctky vyslal přesnou přízemní ránu k tyči Remo Freuler a chvíli po něm se zapsal do statistik také Duván Zapata. A ani to ještě nebyla konečná. Čtvrthodinu před koncem s lehkostí zamířil k tyči i Alexej Mirančuk a dílo zkázy bylo dokonáno. Bergamaschi si v šestnáctce vedli s velkým přehledem i lehkostí a hosté nemohli konkurovat. Atalanta vypráskala Boloňu 5:0 a posunula se už na druhé místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele