11. kolo
13.12.2020 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Atalanta nadělila Fialkám tři branky a hosté stále strádají

Atalanta si nakonec doma poradila s Fiorentinou a nedala jí větší šance na úspěch. Do sítě brankáře Drągowského nasázeli domácí tři branky, Viola naopak opět zůstala bez vstřelené branky.

Trenérský návrat Cesareho Prandelliho, na který se hodně fanoušků Violy i calcia obecně těšilo, zatím rozhodně nabírá hodně nepříjemné barvy. Florentský celek se trápí a ani po dnešním duelu v Bergamu rozhodně nemůže být spokojen. První větší šanci si domácí vytvořili v 19. minutě a nebyli daleko od gólu. Po rohovém kopu se k míči dostal obránce Romero, který vyšplhal ze všech soupeřů nejvýš. Polský brankář Drągowski se ale blýskl parádním zákrokem.

O pár minut později o sobě dala vědět taky Viola. Dušan Vlahović si našel dlouhý centr k vápnu Orobici, posunul si jej kličkou před couvajícím obráncem do střelecké pozice a vypálil. Brankář Gollini ale vše díky epesní kšiltovce viděl a především mu pomohlo břevno, které míč odrazilo mimo.

Jinak se ale první půle až do 44. minuty obešla bez branky. Minutu před koncem první půle se ale domácím povedlo dopravit míč i s velkou dávkou štěstí do vápna, v němž Zapata obešel Pezzellu. Pak nahrál vedle sebe na Robina Gosense, který už neměl problémy propálit brankáře Drągowského.

Do druhého poločasu už se podíval i Gaetano Castrovilli, zdravotně ne úplně fit a trenér Prandelli si od jeho nasazení zjevně sliboval lepší střeleckou produktivitu. Jenže naopak se prosadili domácí. Deset minut po změně stran kopal záložník Ruslan Malinovskyj standardku z nějakých pětadvaceti metrů a míč zakroutil fantasticky do vinglu!

Aby se Fialky jen tak nevzpamatovaly, uštědřila jim Atalanta ihned další zásah. V 63. minutě totiž centrovaný míč od rohu prodloužil Djimsiti na Rafaela Tolóie a tomu stačilo už "jen" nastavit hlavu - 3:0. Tři minuty před koncem se Viola málem dočkala aspoň čestné branky. Málem. Ve spolupráci dvou střídajících oslovil Castrovilli Barrecu, jehož volej ale brankář Gollini fantasticky vyrazil mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele