38. kolo
23.05.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Franck Kessie (© AFP)

AC to dokázalo a po vítězství nad Atalantou si zahraje Ligu mistrů!

AC Milán to dokázal! Porazil Atalantu Bergamo i veškeré předpoklady a díky třem bodům si zahraje opět Ligu mistrů. Velebí při tom záložníka Francka Kessiého, který se z penalt postaral o oba góly.

Karty byly rozdány naprosto jasně. Pokud se AC chtělo kvalifikovat do Ligy mistrů, mělo sice vše ve svých rukách, ale jeho šance přece jen byly mírně limitované. Buď se AC muselo spoléhat na klopýtnutí Juventusu, nebo muselo samo porazit Atalantu. A jakkoli se mu venku letos daří, vyhrát v Bergamu je přeci jen velmi, opravdu velmi náročné.

AC mělo skvělý podzim, po jehož konci vedlo ligu. Jarní část mu ale už tak nevycházela a reálně mu hrozilo, že skončí mimo Ligu mistrů. Bylo by první, protože se ještě nikdy v Serii A nestalo, že by tým, jenž po podzimní části vedl ligu, skončil nakonec mimo první čtyřku. Rozhodně to nebyla situace, kterou bychom mohli trenérovi Piolimu závidět.

A na hráčích AC byla jistá nervozita dost vidět. Atalanta naopak hrála jako vždy jednoduše, účelně a kreativně zároveň, protože jí šlo "jen" o druhé místo (což by byl bezprecedentní úspěch). Spíš to byla taktická podívaná, kdy ani jeden z týmů nechtěla udělat chybu. Rossoneri se v koncovce dlouho trápili, zatímco jejich brankář Donnarumma prakticky neměl práci.

Atalanta se dopředu moc nehnala - věděla, že AC musí hrát, a tedy že se jí budou otevírat prostory pro rychlé brejky. Klíčový moment nastal čtyři minuty před koncem první půle. Mladý bek Joakim Mæhle šel do skluzu ve vlastním vápně a trefil rychlejšího Thea Hernándeze. Ten se sesunul k zemi a sudí i po nápovědě VARu pískal penaltu. Odpovědnost (a že by se v tu chvíli dalo napětí krájet) na sebe vzal Franck Kessié a potvrdil, že zahrávání penalt už asi někdy někde trénoval - 1:0.

Tím pádem v tuto chvíli AC postupovalo do Ligy mistrů. Čekal ho ale ještě celý druhý poločas. V defenzivě ho ale AC zvládalo bez větších potíží. Snad jen v 58. minutě se Pioli trochu vyděsil, když Zapata postupoval do vápna a pálil. Mířil ale mimo. O pár minut později mohl vedení pojistit Rafael Leão, jenže portugalský mladíček mířil lobem jen do tyče.

Atalanta dnes hrála pod své možnosti a v závěru pykala ještě jednou. Definitivní pojistku na tři body pro Milánské stvrdil opět Franck Kessié. Ten se dostal k zahrávání další penalty poté, co Robin Gosens zahrál rukou. A ani teď se zkušený záložník nemýlil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
milanista9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele