30. kolo
11.04.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

AS Řím si těsně poradil s Bolognou, rozhodl Mayoral

AS Řím si v nezáživném a strnulém utkání poradil s Bolognou, ačkoli hosté byli mnohem aktivnějším týmem. Jenže neproměňovali své šance, zatímco Borja Mayoral se trefil přesně.

Římané potřebovali navázat na nečekaný úspěch v pohárech i doma s Bolognou. Podzimní měření sil skončilo překvapivě jasně pro AS a dnes by to giallorossi určitě uvítali. Jednak kvůli Walteru Sabatinimu, který šéfuje Bologně a jednak třeba proto, aby oslavili premiéru v základní jedenáctce mladíčka Reynoldse. Jenže jejich hra nasazení moc neodpovídala. Hrálo se prakticky jen na jednu bránu a jakákoli finální fáze u domácích vlastně neexistovala.

Po Barrowově přiťuknutí pálil Rodrigo Palacio těsně mimo bránu a o pár chvil později ho stejným způsobem napodobil i Danilo. Brazilský stoper dostal příliš mnoho prostoru na zadní tyči, odkud pálil o milimetry jen do boční sítě! A když se po třiceti minutách Palacio pokoušel prosadit střelou z větší dálky, narazil na reflexy náhradního brankáře Miranteho.

Někdejší hráč Felsinei chtěl zapůsobit, protože stále bojuje o prodloužení končící smlouvy. A dnes mu jeho spoluhráči dali dostatek šancí vyniknout. Chvílemi to vypadalo, jako by si Bologna přijela do Říma zahrát bago. Vlastně to tak vypadalo u obou týmů. Jenže u obou se jednalo o stejnou bránu - tu domácí. Pokud AS rozjelo nějakou rychlejší kombinaci, vždycky to bylo jen pár metrů od brankáře Miranteho.

A pak na Bolognu spadla hodně ledová sprcha. Ve 44. minutě totiž Ibañez vymyslel průnikovou nahrávku na Borju Mayorala, který si poradil s Danilem. Pak elegantně přehodil i vybíhajícího brankáře Skorupského a pohodlně zakončil do prázdné brány - 1:0 pro Římany.

Druhá půle už tolik zajímavých momentů nenabídla. Ke konci se na hřiště objevil i někdejší tahoun Palerma a nejčastější klient římských zdravotnických zařízení, Argentinec Javier Pastore. Od jeho posledního utkání v římských barvách uplynulo přesně 287 dní! A to bylo prakticky všechno.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele