6. kolo
01.11.2020 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedro (© AFP)

AS Řím sestřelil Fiorentinu dvěma góly

Římané ovládli utkání s Fiorentinou a dokázali si připsat další důležité body. Vlkům k tomu stačily branky Spinazzoly s Pedrem, oba hráči si rozdělili své úlovky do obou poločasů. Fialky naopak dnes herně i výsledkově zklamaly.

Fialky velmi často sehrávají s římskými Vlky velmi atraktivní, gólově bohaté duely plné emocí. Dnes tomu nebylo jinak. Celý souboj byl okořeněn ještě národnostním střetem dvou souputníků, neboť oba kluby vlastní americký majitel. Hosté se snažili překvapit favorita utkání a málem se jim to povedlo prostřednictvím velkého talentu italské kopané, Gaetana Castrovilliho. Ve druhé minutě pálil těsně vedle tyče, o minutu později se uvolnil v šestnáctce a nebýt Spinazzoly, tak by jeho zakončení dost možná putovalo do sítě AS.

Právě díky mladému obránci se Římané dostali do vedení. První střela na branku a první gól. Odkop brankáře Miranteho našel právě nabíhajícího Spinazzolu, který využil otevřený prostor v obraně Violy ke sprintu. Chtěl ještě poslat míč na nabíhajícího spoluhráče, ale díky obráncově teči se k němu míč vrátil. Spinazzola zasekl balon a poslal jej nechytatelně na bližší tyč!

AS bylo jasně lepším týmem, ale pálilo své šance. Džeko po pasu Pellegriniho stehnem zakončil nad, Pedro o chvíli později poslal míč těsně nad bránu. Další hlavičku bosenského kanonýra po Pellegriniho brilantním centru musel brankář Bartłomiej Drągowski vyrážet s vypětím sil. Fialky se za prvních 45 minut netrefily mezi tři tyče AS ani jednou.

Giallorossi se dožadovali pískání penalty v 52. minutě po souboji Cácerese s Pellegrinim, ale sudí odmítl. AS dál tlačilo. Mchitarjanova rána se otřela jen o boční síť. V 70. minutě už to AS vyšlo. Edin Džeko rozehrál rychlý kontr do strany na Mchitarjana, který ještě lepším pasem našel na vzdálenější tyči nabíhajícího Pedra. Pro něj už bylo snadné dopravit míč do sítě, čímž pojistil vedení Vlků.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele