33. kolo
25.04.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus opět selhal, s Fiorentinou jen remizoval

Tak tohle Juventusu zase nevyšlo. Místo, aby se pokusil vytvořit tlak na Atalantu s AC Milán, svou šanci promarnil. Z Toskánska si totiž veze jen bod. Ačkoli po celou druhou polovinu utkání svému soupeři prakticky nepůjčil míč, k ničemu mu to nebylo.

V prvních momentech hry se o příliš rychlou podívanou nejednalo a oba týmy spíš postupně hledaly cestu k bráně soupeře. Ve 20. minutě už to stopera Nikolu Milenkoviće přestalo bavit a když se ocitl za vápnem Staré dámy, odvážnou ranou vyzkoušel, jestli brankář Szczesny nespí. Polský gólman se prolétl vzduchem a jeho ránu vyrazil mimo!

Juventus měl krátce poté taky kus štěstí, protože rána Ericka Pulgara určitě měla gólové parametry. Jeho vybídku tečoval Bonucci do tyče, od níž se odrazil přímo do hostujícího brankáře. Štěstí hostům došlo ve 28. minutě, kdy Adrien Rabiot ve vlastním vápně evidentně zahrál rukou a sudí Davide Massa pískal pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal mladíček Dušan Vlahović a naprosto chladnokrevně zakončil panenkovským dloubáčkem!

Domácí hráči hýřili nadšením pro hru i sebevědomím, což se pokusil Dušan Vlahović demonstrovat i ranou z přímého volného kopu. Jenže z velké dálky pálil příliš vysoko. Vzápětí se málem chytal za hlavu, protože záblesk Dybalovy geniality a míčové ekvilibristiky poslal do šance Ramseyho. Jenže zkušený záložník poslal míč tváří v tvář brankáři Dragowskému vedle.

Juventus potřeboval nový impuls, aby s výsledkem něco udělal. Vnést na hřiště jej mělo duo Kulusevski - Morata a trenér Pirlo si tenhle tah musel pochvalovat. Španělskému forwardovi stačila jen půlminutka na to, aby srovnal. Po Cuadradově pasu si naběhl k vápnu, obelstil prvního obránce a nádhernou ranou opřenou o vzdálenější tyč vyrovnal skóre - 1:1.

A Juventus začal tlačit. Po hodině hry mohl skórovat Ronaldo, jenže tomu se velmi osobně věnoval urostlý stoper Milenković, jenž ho nadvakrát nenechal zakončit. Míč se neustále potuloval u kopaček hostí, jenže ti jen marně hledali nějakou cestu k bráně soupeře. Nakonec ji nenašli a Fialky slaví cennou remízu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele