10. kolo
07.12.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fiorentina i do třetice pod Prandellim ztratila body, s Janovem remizovala 1:1

Ani třetí zápas pod staronovým koučem Cesarem Prandellim Fiorentina nevyhrála a nechybělo moc a připsala by si třetí porážku v řadě. Viola byla po celý zápas aktivnějším týmem, ale neproměňovala šance a když před koncem udeřil Marco Pjaca, bylo zle. Fiorentinu nakonec spasil až v osmé minutě nastavení Nikola Milenković.

V úvodu Pulgar dobře kroutil balón na zadní tyč, ale nikdo z domácích jej nezasáhl. Cáceres se sice pověsil do vzduchu, ale s nataženýma rukama jakoby chtěl napodobit nedávno zesnulého Diega Maradonu. I Janov si vytvořil šanci, v 17. minutě přihrával patičkou pod sebe Scamacca, ovšem koncovka Sturara nebyla důrazná a Dragowski balón v pohodě lapil.

O něco aktivnější Fiorentina pokračovala v hledání skulinky uvnitř janovské defenzívy a po centru z pravé strany zakončoval z voleje vysoko nad Ribéry. Závěr prvního poločasu poznamenalo dvojí střídání. Nejprve pro zranění odešel stoper Grifonů Cristian Zapata a čtyři minuty po něm ho následoval i domácí Luca Castrovilli, kterého nahradil Bonaventura.

Na Stadio Artemio Franchi se čekalo na gól hodně dlouho. Začátek druhého poločasu byl z obou stran opatrný a až v 69. minutě z blízka netrefil zařízení Vlahović. O minutu později už vypukla fialová radost, když Bonaventura doklepl balón do branky, naneštěstí pro domácí byl ještě před tím odpískán útočný faul.

Dvě minuty před koncem zápasu se podařilo vstřelit neregulérní gól i Janovu, nicméně hosty to mrzet nemuselo, protože vzápětí zužitkoval protiútok Marco Pjaca a poslal Janov do vedení. Chorvatský hráč se skvěle prosmýkl mezi dvěma stopery a přízemní střelou překonal Dragowskiho.

Prandellimu nebylo do zpěvu a Fiorentině nezbývalo nic jiného, než v šestiminutovém nastavení ještě zabrat a pokusit se alespoň vyrovnat. Nakonec se to podařilo až v osmé minutě nastavení po obrovském závaru v hostující šestnáctce. Viola hned několikrát nedokázala napálit balón do sítě, až Nikola Milenković nekompromisní ranou srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele