25. kolo
03.03.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Leonardo Spinazzola (© AFP)

Diawarova trefa ze závěru utkání získala AS Řím ve Florencii tři body

AS Řím v posledních minutách hry urval vítězství nad Fiorentinou v utkání, které mělo zvláštní průběh. Leonardo Spinazzola se totiž trefil do sítě soupeře i do vlastní a dlouho to vypadalo, že si oba týmy body rozdělí.

Fialky chtěly vrátit Římanům poslední prohru stejným způsobem a nasadily k tomu na hrot opět duo Vlahović - Ribéry. Římané udělali oproti prohranému duelu s AC Milán několik změn a do hry se vrátili třeba Diawara nebo Kumbulla. Prvních pár minut AS jasně dominovalo a utvářelo hru přesně podle Fonsecových plánů.

Jenže postupem času se Fialky otrkaly, zjistily, že stačí na AS zatlačit a klub z hlavního města rázem ztrácí většinu své kreativity i schopností. Ve 13. minutě nastala minuta pro uctění památky tragicky zesnulého Davideho Astoriho, který si zahrál v dresu obou dnešních soupeřů a nikde ta minuta nebyla tak emotivní jako právě tady.

Jen byla škoda, že to byl prakticky nejdramatičtější moment první půle. Za zmínku samozřejmě stojí ještě průnik Vlahoviće po nahrávce Francka Ribéryho, který musel López vytahovat mimo. Nebo geniální přihrávka francouzského de Peyraca, na kterou jen těsně nedosáhl talentovaný Castrovilli.

Ofenziva AS naopak naprosto nefungovala a snad jedinou pořádnou akci vymyslel Lorenzo Pellegrini až ke konci první půle, kdy zachytil míč a tvrdě vypálil. Polský brankář Bartłomiej Drągowski ale vytáhl perfektní zákrok a míč vyrazil.

Druhá půle začala mnohem lépe. Po pouhých třech minutách hry totiž Mancini vyslal do šance Leonarda Spinazzolu, který si naběhl před polského strážce tří tyčí a z voleje ho překvapivě prostřelil!

Jenže stejný hráč úřadoval i na druhé straně. Biraghi posílal do vápna AS střílený centr, který si právě Spinazzola naprosto nešikovně srazil do vlastní brány! Poslední slovo ale měli hosté. Diawara rozehrál akci před vápnem na Karsdorpa, ten mu míč vrátil a naprosto nehlídaný Diawara uklidil míč do sítě. Sudí Calvarese sice nejprve gól neuznal pro Karsdorpův ofsajd, ale nakonec jej po opravě VARu odmával - 2:1 pro Vlky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele