28. kolo
21.03.2021 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Hakan Çalhanoğlu (© AFP)

Milán vyhrál gólovou přestřelku ve Florencii a zůstává na druhém místě

Hodně těžkého vítězství dosáhl ve Florencii druhý AC Milán. Rossoneri sice vedli po gólu Ibrahimoviće, ale Viola dokázala výsledek otočit a pak byl zase na tahu Milán. Tomu se povedlo nepříznivý vývoj zvrátit a nakonec zvítězit 3:2.

Milán před zápasem věděl, že Juventus senzačně podlehl Beneventu, a tak se rýsovala velká možnost pojistit si po víkendu druhé místo. Souboj s Fiorentinou však nebyl jednoduchý.

Na místo činu se vrátil trenér Stefano Pioli, který už před utkáním avizoval, že s Florencií ho váže silné pouto. A jeho svěřenci mu už po devíti minutách začali dělat radost. Kjaer výtečně načasoval pas za obranu na Ibrahimoviće a nestárnoucí Švéd chladnokrevně zakončil. O ofsajd se nejednalo, vše proběhlo v regulích. Fiorentina ale dlouho neotálela a přispěchala s odpovědí. Erick Pulgar se postavil k volnému přímému kopu a nádhernou ranou pod horní tyč překonal Donnarummu. Domácí pak začali být aktivnější a AC mělo štěstí, že Pezzella po rohovém kopu patou trefil brankovou konstrukci. Hned o minutu později se domácí hodně zlobili na hlavního arbitra, že jim po souboji Díaze s Ribérym neodpískal pokutový kop.

AC Milán pak přešel do ofenzívy a Ibrahimović měl na kopačce druhý gól. Dobře si poradil s obráncem a slabší levačkou se pokusil přehodit Dragowskiho, což se mu i povedlo, ale balón skončil na břevně. První poločas nabídl zajímavou podívanou se zaslouženou remízou.

V podobném duchu se hrálo i po změně stran. V 51. minutě se domácím podařilo dokonat obrat. Vlahović po zpětné přihrávce přiťukl balón na Ribéryho a francouzská legenda zavěsila. Milán byl opět v potížích a musel reagovat. To se povedlo rychle, po Kjaerově vráceném balónu do vápna zůstal na zadní tyči maličký Brahim Díaz a bylo opět vyrovnáno.

Vyrovnaný zápas našel rozuzlení čtvrthodinu před koncem. Hakan Calhanoglu se ve vápně dostal k balónu a nenápadnou přízemní střelou k tyči zase vrátil Milánským vedení. To už na hřišti vzplály emoce a především Cesare Prandelli byl sudím žlutě napomínán. Fiorentina se v závěru tlačila do pokutového území AC, ale to se úspěšně ubránilo. Pro Rossoneri je to veledůležitá výhra. Po porážce s Neapolí dokázali využít porážky Juventusu a na druhém místě mají čtyřbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele