29. kolo
03.04.2021 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

AC Milán remizoval se Sampdorií 1:1

Další domácí ztrátu zaznamenal AC Milán a jednoznačně si tím komplikuje boj o Ligu mistrů. Sampdorii nejprve doslova vnutil vedení obrovskou hrubkou a pak doháněl výsledek v závěrečném náporu. Norský útočník Jens Petter Hauge sice dokázal vyrovnat, ale obrat ve vývoji znemožnila v nastavení branková konstrukce. Český záložník Jakub Jankto se do hry nedostal.

Milánu se na San Siru vůbec nedaří a tentokrát ztratil dva body v souboji s houževnatou Sampdorií. "Námořníci" na svého hostitele vletěli a dobrou půlhodinu udávali tempo. Gianluigi Donnarumma, který stále nepodepsal novou smlouvu, musel hned dvakrát výrazně zasahovat. Nejprve v šesté minutě vytěsnil Gabbiadiniho technický pokus nad břevno a ve 25. minutě reflexivně vyrazil Throsbyho hlavičku. Teprve až po půlhodině hry se do hry dostávali i Rossoneri, ale žádnou větší gólovku si nevypracovali.

Stefano Pioli určitě nemohl být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase spokojen a o poločase raději stáhl suplujícího beka Saelemaekerse, který byl žlutě napomínán. Milánští navázali na závěr prvního poločasu, ale v 57. minutě doslova darovali soupeři vedení. Theo Hernández se vůbec nepodíval kam rozehrává, obrana AC pro změnu nesledovala hru a Fabio Quagliarella mohl hrůzostrašnou hrubici směle potrestat.

AC si zadělalo na problémy, ale hned o dvě minuty později jim dal menší dáreček sudí Piccinini, který poměrně přísně obdaroval druhou žlutou kartou Adriena Silvu. Od 70. minuty byla Sampdoria prakticky neustále pod velkým tlakem AC. To sice obléhalo branku, ale přes devět bránících hráčů soupeře se prosazovalo ztěžka. Rossoneri závodili s časem a nakonec se dočkali vyrovnání tři minuty před koncem. Střídající Jens Petter Hauge si před vyběhnutým brankářem zasekl balón a technickou střelou k tyči srovnal na 1:1.

Domácí vycítili šanci na zvrat a v pětiminutovém nastavení mu byli velice blízko. Po kombinaci Ibrahimoviće s Kessiém zakončoval druhý jmenovaný do brankové konstrukce. AC Milán zvítězit nedokázal a remízou si výrazně komplikuje boj o čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
Morgue

Můžete mi někdo vysvětlit jak je možné, že Donaruma požaduje 12M Euro ročně a takový Calabria co tam dře krev a to křídlo tam brousí jak duracelová myš, se spokojí s nový kontraktem za 1,6M Euro ročně?? To mi přijde drobátko na hlavu... Já bych si osobně cenil Calabriu na takových min 5-8M ročně. To je srdcař každým coulem.

Reagovat
Filippo Inzaghi

Taky nechápu, jako je to jeden z nejlepších brankářů na světě a přitom jak je mladý a kolik už toho má za sebou tak je jasný, že bude chtít raketu ale kdyby si vzal třeba 8 nebo 10M a podepsal na 5 let ať se to nemusí řešit každé dva roky a Calabria by si zasloužil za tuhle sezónu tak 2,5 M musíš se přihlédnout k tomu ze předchozí sezóny nehrál úplně top aby to příští sezónu nebylo zase a za rok nešel pryč

Reagovat
Morgue

Jo a ještě bych rád pochválil vedení, že se chce zbavit Castijleha. Za co bych jim ale nafackoval je za Dalota. Ten kluk zdaleka nemá hodnotu 12M. Na to, že údajně budeme mít bakšiš na léto okolo 100M tak mi tohle přijde jako vyhození peněz do kanálu.

Reagovat
Filippo Inzaghi

Zbavit se Samua je základ, přivést ideálně toho Thauvina nebo Orsoliniho. Dalota si snad ještě rozmysli a kdyby radši zadarmo vzali toho Hysaje z Neapole bylo by to lepší a ušetřeni peněz na přestupu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele