27. kolo
14.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

AC Milán doma prohrál s Neapolí a komplikuje si účast v Lize mistrů

Nepříjemnou porážku znovu zaznamenal AC Milán, kterému se letos doma vůbec nedaří. San Siro vyloupila i Neapol, které na to stačil jediný gól Mattea Politana. Milánští si v ofenzívě bez Zlatana Ibrahimoviće vůbec nevěděli rady a střelecky vyšli na prázdno.

Pro Parthenopei je to důležitá výhra, která je udržela ve hře o Ligu mistrů. Neapol první zápas s Milánem prohrála, a tak měla svému soupeři co oplácet. Rossoneri znovu chybělo několik klíčových hráčů, především pak Zlatan Ibrahimović nebo Ismail Bennacer. Ve středu obrany nastoupila i nová stoperská dvojice Tomori - Gabbia.

Vzadu ale Milán tolik problémů neměl. AC se snažilo být aktivní a dostávalo se do pokutového území Neapole, jenomže tam bylo bezradné. Rafael Leao zblízka nepřekonal Ospinu a Calhanoglu z voleje zamířil hodně nad. Na druhé straně se musel Donnarumma hodně činit při koncovce Zielińskiho a polský forvard střílel ve 30. minutě ještě jednou a těsně minul domácí svatyni. Výsledek nepřeklopil na stranu svého týmu ani Mertens, jehož jedovatá rána prolétla kolem Donnarummovy tyče. Průběh prvního poločasu byl vyrovnaný, což se vzhledem ke kvalitám soupeřů očekávalo.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 49. minuty, kdy obraně pláchl Matteo Politano a byť mu střela vůbec nesedla, doskákala k tyči za nešťastného Donnarummu. Od této chvíle byli Milánští ve velké křeči a Stefano Pioli se pokusil rozhýbat ofenzívu příchodem Rebiće popřípadě Haugeho. Byl to ale Fabian Ruiz, který donutil Donnarummu k dalšímu zásahu.

AC Milán byl blízko vyrovnání v 66. minutě, kdy se ke střele dostal Rafael Leao a Ospina taky prokázal své kvality. Kolumbijský brankář výtečně zasáhl i po centru Tonaliho, po kterém hlavičkoval Rebić. Bohužel pro AC trefil chorvatský útočník střed branky, kdy byl Ospina připraven.

Rossoneri se trápili a v závěru navíc tekly nervy. Theo Hernández sestřelil Osimhena a vysloužil si žlutou kartu. Frustrace se pak naplno projevila po neodpískání zákroku Bakayoka a následného okamžiku, kdy Rebić počastoval sudího Pasquu nevybíravými termíny a byl za to okamžitě vyloučen. Victor Osimhen pak v nastavení odmítl pojistku, ale to Neapol nemuselo mrzet, protože z Milána i tak veze vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímal by mě vývoj kurzu u tohoto zápasu, od doby kdy ho naše jednička poprvé odněkud obšlehla až po začátek zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele