16. kolo
06.01.2021 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

AC Milán padl. Juventus zvítězil na San Siru 3:1

Milánská neporazitelnost se zastavila na čísle 27. Byl to Juventus, kdo dokázal uštědřit Rossoneri první porážku v sezoně a zároveň tak stáhl manko na první místo na sedm bodů. AC Milán nemusí porážka tolik mrzet, vedení v Serii A udržel a herně byl "Staré dámě" více než vyrovnaným soupeřem. Triumf Juventusu vystřílel dvougólový Federico Chiesa a pojistku přidal střídající Weston McKennie.

Byl to zápas, na který se těšila celá Itálie. Vedoucí tým versus obhájce titulu, dvě značky světového fotbalu - AC Milán proti Juventusu.

"Stará dáma" tento duel potřebovala vyhrát, aby zmírnila náskok Rossoneri na čele soutěže. V případě porážky by totiž ztrácela už propastných třináct bodů. Juventus vstoupil do utkání aktivněji a Donnarummu poprvé prověřil Dybala. Zhruba po čtvrthodině hry začali hosté utahovat smyčku a v 16. minutě ještě milánské zachránila tyčka, když se do balónu opřel Federico Chiesa. Za další tři minuty Dybala skvěle patičkou uvolnil Chiesu a italský útočník už nedal Donnarummovi šanci. Juventus vedl zaslouženě, ale pak se stáhl a byl nepochopitelně pasivní, čehož Milán dokázal využívat. Hodně při chuti byl v úvodu zápasu Rafael Leão, jenž měl několik dobrých příležitostí, ale buďto netrefil branku nebo ho vychytal Szczęsny. Snaha domácích však byla oceněna. Ve 41. minutě odvedl dobrou práci Leão a Davide Calabria na hranici pokutového území z voleje vymetl šibenici!

Poločasový stav odpovídal dění na hřišti a diváci, kteří sledovali utkání buďto u televize nebo jiných přijímačů, se měli na co těšit. I po změně stran se hrál dobrý fotbal a zdálo se, že AC Milán má navrch. Hned na začátku musel Szczęsny tasit další těžký zákrok a Juventusu udržel nerozhodný stav.

"Stará dáma" nezačala tak dominantně, ale byla efektivní. V 62. minutě dala obrana Rossoneri až příliš prostoru Federicu Chiesovi, který postoupil s balónem do vápna a přesně mířenou střelou k tyči opět nedal Donnarummovi šanci. Juventus se ujal vedení jako blesk z čistého nebe a začal hru kontrolovat.

Pioliho svěřenci se pokoušeli o odpověď a měli několik příležitostí a dobrých náznaků šancí, zároveň si ale museli dávat pozor na hostující kontry. Jeden z nich zakončoval střídající McKennie a tentokrát se vytasil se skvělým zákrokem Donnarumma. Když už Juve podniklo výlet do pokutového území domácích, tak to zavánělo gólem. V 76. minutě předvedl individuální parádu přes Romagnoliho Kulusevski, Kjaer jeho přihrávku nezachytil a Weston McKennie zvýšil náskok. To už pro Milán vypadalo hodně zle, nicméně ani za tohoto stavu se nevzdával a neustále přecházel do útoku. Juventus se však ubránil a zvládl i pětiminutový nastavený čas. AC Milán prohrál poprvé po 27 ligových zápasech, ovšem na čele tabulky se pro něho nic nemění.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Ronaldo z penalty)

Reagovat
milanista9

Vsadim, že Ronaldo dá zas nějakou tu brečící scénku s chytnutím za obličej.

10let a pohár Ligy Mistrů nikde. Ani jeden a tak si myslim, že přišel konec. 2:1

Reagovat
Etika

10 - neprohra domácích, Sice Juve bude odhodlanější..ovšem min.bod bude doma ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme rozhodne veľa absencií na strane domácich. Neporaziteľnosť týmto pádom končí. Tip 1:3 Bodaj by som sa však mýlil a aj bod by bol dobrý. FORZA AC!

Reagovat
Morgue

Tak dneska na výhru moc nevidím. Možná jsem pisimista, ale ta marodka je dost velká na to abychom mohli konkurovat Juventusu i když dle mého letos nehrajě zvlášť úžasně. Přesto bych strasně rád viděl 3 body doma. Jak to dáme tak doma bouchnu šampáňo a pomalu slavím titul

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele