9. kolo
29.11.2020 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Franck Kessie (© AFP)

AC Milán si pojistil vedení a Fiorentinu porazil 2:0

Na čele italské Serie A se po víkendu nic nemění. Vedoucí AC Milán totiž porazil Fiorentinu 2:0 a svým konkurentům se ještě vzdálil. Milánští i bez Zlatana Ibrahimoviće předvedli dobrý výkon a brankami Alessia Romagnoliho a Francka Kessiého získali tři body. Kessié dokonce mohl vstřelit dva góly, ale druhou penaltu zahodil.

AC Milán měl velkou šanci zvýšit vedení na čele tabulky, ovšem potřeboval k tomu porazit nebezpečnou Fiorentinu. Hosté před nedávnem jmenovali staronového trenéra Cesare Prandelliho, ale výsledkově to zatím není ono. Viola prohrála pod jeho vedením i druhé utkání a zůstává ve druhé polovině tabulky.

Od úvodního hvizdu bylo patrné, že oba celky chtějí útočit, ovšem podařilo se to jen jednomu. Domácí v 17. minutě rozehráli rohový kop, balón prolétl malým vápnem až ke kapitánovi Romagnolimu, který hlavou trefil odkrytou branku. Odpověď Violy nemusela trvat dlouho, protože hned vzápětí napálil Dušan Vlahović tyč. Fiorentina si vybrala porci smůly i později, kdy Pezzella šel do riskantního skluzu uvnitř vlastního vápna a po pádu Saelemaekerse se pískala penalta. Při absenci Ibrahimoviće šel kopat Franck Kessié, vzal volný rozběh a střelou doprostřed překonal Dragowskiho. V prvním poločase to nebylo zdaleka všechno. Ve 37. minutě šikovně zasekl ve vápně Calhanoglu a sudí Abisso odpískal další penaltu. K ní se znovu postavil Kessié, ale tentokrát si na Dragowskiho nepřišel. Záložník z Pobřeží slonoviny zvolil stejný rozběh a brankář Violy tušil stejně klidnou koncovku a na střelu si počkal.

Fiorentina prohrála první poločas 0:2, ovšem stále byla ve hře. Potřebovala ale vstřelit kontaktní gól a to se jí nedařilo ani s příchodem Giacoma Bonaventury, někdejšího hráče AC. I po změně stran byly k vidění velké šance. Nejprve Çalhanoğlu orazítkoval tyčku a po něm pálil do Dragowskiho Tonali. Hned vzápětí se drala do útoku i Viola a Franck Ribéry postupoval sám na Donnarummu, přičemž ho chtěl přelobovat. Donnarumma to skvěle přečetl a zkušeného záložníka vychytal.

Donnarumma kryl i hlavičku Pezzelly pět minut před koncem a jelikož už další šance nebyly, skončilo utkání milánským vítězstvím 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele