17. kolo
18.12.2019 18:55 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Sampdoria prohrála s Juventusem, rozhodl Ronaldo

Překvapení se nekonalo, úvodní zápas 17. kola Serie A ve středu v podvečer skončil výhrou Juventusu. Turínský gigant prakticky po celé utkání kontroloval jeho průběh a ke třem bodům mu stačily přesné zásahy Dybaly s Ronaldem. Snížení Caprariho nakonec nic neznamenalo.

Juventus šel do zápasu v Janově s pocitem, že by mohl zvýšit tlak na Inter Milán, popřípadě jej na pár dní předskočit na prvním místě. O to se měli starat hráči jako Demiral, Danilo, Rabiot, Dybala nebo samozřejmě Ronaldo. Sampdoria nechala na lavičce Fabia Quagliarellu a do hry se místo něj dostali Thorsby, Jankto, Ramírez nebo také Caprari.

Jako první zahrozili odvážní Námořníci. Na centr ze strany si naskočil Gastón Ramírez a jeho hlavička šla jen centimetry nad Buffonovo břevno. A to Sampdorii hodně mrzelo, protože jen o minutu později se Juventus dostal do útoku a centr z hloubi pole uklidil do sítě argentinský útočník Paulo Dybala naprosto nechytatelně - 1:0.

Doria se ale nevzdávala a prakticky neustále dávala soupeři najevo, že tři body mu jen tak přenechat nehodlá. Po rohovém kopu Dorie chyboval obránce Sandro, který se zbytečně zamotal do vlastních kliček a daroval míč soupeři. Sraženou nahrávku si našel Gianluca Caprari a krásnou ranou bez přípravy trefil místo, kam brankář Gigi Buffon už nedokázal sáhnout - 1:1.

Stará dáma si byla jistá svou převahou a nehodlala se vzdát šance vytvořit tlak na vedoucí Inter. Cristiano Ronaldo chvíli kouzlil s míčem u vápna a hledal parádním centrem hned dvojici nabíhajících hráčů, ale nakonec nedosáhl Higuaín ani Dybala. A tak to portugalská ikona zkusila sama. A dobře udělala.

Na levé straně dostal mnoho prostoru pro centr Alex Sandro, ten poslal centr na zadní tyč. Tam totiž dobře viděl naskakujícího Cristiana Ronalda, s nímž obránce Murru nedržel krok dostatečně. Ve chvíli, kdy měl Ronaldo kotníky ve výši Murruových očí, bylo jasné, že brankiář Audero bude tahat balón ze své sítě podruhé.

Gól do šatny není nikdy příjemná záležitost a na hře Sampdorie bylo vidět, že jí branka hodně zasáhla. Snad kromě Caprariho rány po rohovém kopu brankář Buffon neměl problémy s ničím, co se ofenzivní hráči Dorie snažili vymyslet. Na opačné straně si do pokutového území nabíhal na Dybalův centr Blaise Matuidi, jenže hlavička mu vůbec nesedla a zamířila nad bránu. Trenér Claudio Ranieri volil střídání a do hry pro oživení hry vyslal Manola Gabbiadiniho.

Jenže tenhle tah nenesl takové ovoce jako minule. Cristiano Ronaldo si v závěru naběhl za obranu domácích, povedlo se mu pak překonat i vyběhnutého Audera, jenže radost z gólu mu zkazil ofsajd. A když se ve druhé minutě nastavení nechal zbytečně vyloučit domácí útočník Gianluca Caprari, bylo jasné, že Doria dnes nevybojuje ani bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem to horší

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria bude v dobrém rozpoložení z výhry v derby, tak snad budou makat a oberou vás o nějaký ty body.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle kole bude bodovat úplně jiný celek z Janova

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sám nevěříš

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to říká: Přání otcem myšlenky ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele