12. kolo
10.11.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Doria zastavila Atalantu a slaví bod

Sampdoria slaví další cenný bod, protože na domácí půdě dokázala obrat o dva body Atalantu. Ta se do Bergama vrací s remízou po dalším bezkrevném výkonu, takže její šance na příčky Ligy mistrů opět padají.

Atalanta v minulém roce ukázala, že má obrovský potenciál a že je to jeden z těch týmů, které jsou schopné narušit stojaté vody italského calcia, navíc ještě umí produkovat parádní fotbal. Letos bylo třetí místo už mnohem těžším cílem, ale Atalanta nevzdává boj ani na jedné frontě. Dnes odpoledne se ukázala v Janově, kde ji čekala pozměněná Sampdoria na lavičce se zkušeným stratégem Claudiem Ranierim.

Souboj dvou starých lišáků na lavičkách vyzníval vlastně po celé utkání spíš vyrovnaně. Ačkoli hosté byli jasným favoritem, dlouho se jim nedařilo založit akci, která by přímo volala po gólu. Do první větší šance se naopak dostala domácí Doria. Mladý útočník Federico Bonazzoli výborně potáhl míč na útočnou polovinu a pak perfektní přihrávkou našel v pokutovém území Jakuba Jankta. Český reprezentant ale pálil z úhlu jen do boční sítě.

Právě Bonazzoli, velký příslib Dorie, dnes zažil velké zklamání. Už ve 12. minutě odkulhal za postranní čáru a musel být střídán. Do hry se dostal mladý útočník Gianluca Caprari, který už několikrát v sezoně ukázal své schopnosti. Jak hraje typická devítka mu ukázal Luis Muriel, který toho zažil nepoměrně víc. Z levého křídla se pokusil proniknout k vápnu a vystřelit, jenže měl smůku, že míči dal opačnou faleš, než by si přál.

Atalanta všeobecně zůstávala daleko za očekáváním a její útočné kombinace, jindy velmi lehké a přímočaré, dnes neslavily úspěch. Do její hry se naopak vloudila nepřesnost, z čehož mohla těžit Sampdoria. Spíš to proto byl boj o míč než oblíbené "nahoru - dolů". Vlastně až v nastavení první půle se diváci dočkali zajímavější akce.

Na svědomí ji měli opět hosté, kteří samozřejmě na velké šance vedli. Ruslan Malinovskyj, který se postavil k zahrávání volného přímého kopu a napálil jej jen do míst, kam brankář Audero v pohodě doskočil. Jednalo se o první střelu na branku v celém utkání. Smutné.

A druhá půle v tomto směru nebyla veselejší. Záložník Ruslan Malinovskyj se pokusil založit rychlý kontr svého týmu vysunutím Muriela, jenže opět vyslal velmi nepřesnou nahrávku, kterou by ano Bolt křížený s Flashem nestihl. A když už se zdálo, že se La Dea nadechnou k ataku, Ruslan Malinovskyj sestřelil ve středu vápna Rolanda a vyfasoval druhou žlutou kartu.

I přes oslabení se například Castagne tlačil do zakončení, jenže pár minut před koncem se proti jeho ráně postavila domácí obrana. Atalanta dnes vůbec neukázala své tradiční silné zbraně a z Janova odjíždí zklamaná.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele