20. kolo
19.01.2020 18:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

AS Řím má tři body, Janovu dal stejný počet branek

Římané si i přes pár škobrtnutí poradili s janovským CFC a z přístavního města vezou tři body. Gólově se o to kromě vlastní branky Biraschiho postarali Džeko s Ünderem, přičemž Janov jen korigoval snížením Panděva.

Janovský celek se letos trápí herně i výsledkově, ale nevzdává se. Trenér Ivan Jurić dnes do hry vyslal hráče jako Perin, Romero, Schöne, Sturaro nebo Panděv, který již před zápasem několikrát zmiňoval, že pro něj coby někdejší hráče Lazia je každé utkání s AS vlastně derby. Vedle něj se postavil někdejší hráč Vlků Antonio Sanabria. Hosté měli v Janově těžkou situaci, neboť pro karty nemohl hrát ani jeden bek z obvyklé základní sestavy. Místo Florenziho s Kolarovem nastoupili Santon a navrátivší se Spinazzola.

Ze strany Římanů to byl hodně povedený vstup do zápasu. Jednak svému soupeři prakticky vůbec nepůjčovali míč a jednak brzy vedli. Už v šesté minutě se povedlo tureckému útočníkovi Cengizu Ünderovi odcentrovat před bránu tak nebezpečně, že z toho byl gól. Brankář Mattia Perin zřejmě čekal teč Pellegriniho nebo Džeka, ale nakonec míč zapadl do sítě bez teče.

Vlci se nacházeli v situaci, která jim maximálně vyhovovala. Janov se spoléhal jen na delší nákopy vpřed a to nebyla úspěšná taktika, alespoň ne v první půli. Mladý křídelník Justin Kluivert si hezkým způsobem navedl míč na pravou nohu, načež na malém vápně hledal urostlého Džeka, jenž na vysoký centr nakonec sotva dosáhl.

Deset minut před koncem se do šance dostával Ghiglione, kterého našel pas ze strany, jenže mladý univerzál nebyl schopen dopravit míč do poloprázdné brány! A Janov byl o chvíli později potrestán. Leonardo Spinazzola se totiž dostal s míčem až do pokutového území, kde si ho hodil na levou nohu, načež ještě centroval před brankáře. Před ním ale špatně zareagoval obránce Davide Biraschi, který si vstřelil vlastní branku!

A pro Řím to byl hodně důležitý moment. Jen o minutu později totiž hostující obrana totálně zaspala a spoléhala na ofsajd místo toho, aby hrála. Zkušený veterán Goran Panděv se díky tomu dostal do náběhu před Paua Lópeze a elegantně ho prostřelil - 2:1.

Po změně stran kupodivu AS přestalo hrát tak aktivně a dávalo moře příležitostí soupeři. Ten sice svého soka tlačil, ale gólové šanci si vytvořit nedokázal. Zčásti kvůli vlastní nepřesnosti, z většiny ale kvůli bravurním zákrokům španělského brankáře Lópeze.

Janovu nepomohl ani příchod útočníka Favilliho. Naopak, v 74. minutě dal definitivní podobu výsledku zkušený kanonýr Edin Džeko. Po chybě brankáře jej do šance vyslal nejlepší italský asistent letošní sezony Pellegrini a Džeko si poradil jak s obráncem, tak s brankářem Perinem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele