4. kolo
20.09.2019 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari v předehrávce porazilo Janov

První výhry se v domácím prostředí dočkalo Cagliari. V předehrávce 4. kola italské nejvyšší soutěže porazilo FC Janov 3:1, tedy stejným výsledkem jako před týdnem Parmu. Vše podstatné se událo až ve druhém poločase a především v jeho závěrečné desetiminutovce.

Janov před týdnem nešťastně podlehl Atalantě a na Sardinii věřil, že může bodově uspět. Domácím se totiž na vlastním stadionu dosud nedařilo.

A od začátku se hrál dobrý, útočný fotbal. Ve 12. minutě poprvé ohrozil hostující branku střeleckým pokusem Luca Pellegrini a Radu musel vyrážet. O chvíli později se Cagliari neúspěšně dožadovalo pokutového kopu po zákroku Criscita na Simeoneho, hlavní sudí si celý zákrok zkontroloval u videa a nakonec dal za pravdu Grifonům. Sardiňané se snažili zasypat Radua střelami, neuchytila se však žádná a na druhé straně musel být v permanenci Olsen, který reflexivně vychytal hlavičku Kouamého. V nastaveném čase prvního poločasu měl ještě jednu velkou příležitost Lasse Schöne, ale z dobré pozice poslal balón hodně nad.

První poločas branku nepřinesl a všechno podstatné přinesla až druhá půle. Bezbrankový výsledek nakonec vydržel jen do 46. minuty, kdy si na krásný Ionitův centr naskočil Giovanni Simeone a hlavou zajistil domácím vedení. Janov mohl udeřit podobně, na malém vápně se k hlavičce prodral Favilli a branku minul.

Vyrovnaný průběh utkání si vyrovnání zasluhoval a v 83. minutě se tak skutečně stalo. Sanabria přiťukl balón Christianu Kouamému a ten prudkou ranou k tyči srovnal. Janov se ale dlouho z vyrovnání neradoval. Nandézův centr si totiž do vlastní sítě srazil stoper Zapata, takže o dvě minuty později už Cagliari zase vedlo. A netrvalo to dlouho a vstřelilo i pojistku, když se rovnou dva hráči řítili na Radua a Joao Pedro úspěšně zakončil. Cagliari poprvé v sezoně zvítězilo doma a ve dvou zápasech po sobě získalo šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele