34. kolo
19.07.2020 21:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Řím remizoval s Interem 2:2

Nedělní šlágr mezi Římem a Interem skončil remízou 2:2 a z tohoto výsledku má největší radost vedoucí Juventus, který bude moci svůj náskok ještě navýšit. Inter měl možnost stáhnout ztrátu na tři body, jenomže na Stadio Olimpico neudržel vedení a nakonec musel v závěru zachraňovat remízu. Góly AS obstarali Leonardo Spinazzola a Henrik Mchitarjan, za Nerazzurri skórovali De Vrij a Romeu Lukaku.

Inter měl ideální možnost vytvořit tlak na vedoucí Juventus, ovšem potřeboval vyhrát na půdě AS Řím a to se ukázalo být příliš tvrdým oříškem. Vlci měli také o motivaci postaráno, s Milánem totiž na dálku bojují o páté místo, které znamená start v základní skupině Evropské ligy.

AS Řím měl lepší začátek a po zaváhání Handanoviće měl na hlavě vedoucí gól Gianluca Mancini. Domácí hráč ale těsně minul odkrytou branku a Inter si mohl oddechnout. Hosté v úvodní čtvrthodině nic zajímavého nepředvedli, přesto šli zničehonic do vedení. Na rohový kop Alexise Sáncheze si naskočil stoper Stefan De Vrij a hlavou poslal balón přesně k tyči do míst, kam římský brankář nedosáhl. Po úvodní brance oba celky předváděly svojí bojovnost a další změna skóre nastala až v závěru poločasu. V první minutě nastavení si před šestnáctkou vyměnili balón Džeko s Mchitarijanem a ve vápně pak zakončoval Leonardo Spinazzola, přičemž balón se odrazil do branky po De Vrijově teči.

Do druhé půle tedy vstupovaly oba týmy od začátku. V 54. minutě byl v klíčový moment máván ofsajd Lautarovi Martínezovi a o tři minuty později vstřelil AS Řím vedoucí gól. Giallorossi zatáhli balón do vápna, kde se k nim s přispěním štěstěny několikrát odrazil a Henrik Mchitarjan zblízka tvrdou dělovkou zajistil vedení.

Nerazzurri měli stále dostatek času na odpověď, ale čas ubíhal rychle a Římu se navíc naskytovaly možnosti na vstřelení třetího gólu, který by znamenal definitivní konec nadějí. Čtyři minuty před koncem se ale provinil Spinazzola faulem na Mosese a sudí odpískal pokutový kop. Romeu Lukaku pak nedal Lópezovi vůbec žádnou šanci a z penalty srovnal na 2:2. Remíza však byla pro Inter pořád málo, nicméně více už hosté stejně nestihli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Udělá něco to posraný AS?

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele