16. kolo
16.12.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria bez problému porazila Parmu 2:0

Tři body zůstávají v Janově. Sampdoria zápas naprosto ovládla a nakonec je skoro zázrak, že zvítězila jen 2:0. Převaha Námořníků byla od začátku patrná, Parma si na Stadio Luigi Ferraris vytvořila jen jednu brankovou příležitost, jinak se povětšinou bránila. Sepeho postupně překonali Caprari a Quagliarella, přičemž hvězdou utkání byl asistující Praet.

Námořníci měli v celém zápase jasně navrch a Parmu vlastně pustili jen do jedné příležitosti. Shodou okolností šlo o vůbec první šanci v zápase, ale Bastoni z dobré pozice minul branku, takže Audera nakonec vůbec nemusel zasahovat. Parma si už nic dalšího do konce utkání nevytvořila.

Naopak, převaha Sampdorie začínala mít konkrétní rysy a po chvíli byla ve vápně Parmy k vidění Rigoniho ruka, po které se však penalta nekopala. Za normální okolností byla hra rukou zcela evidentní, avšak celé situaci předcházel ofsajd, takže vzrušení nakonec bylo marné. Sampdoria nedokázala ze své převahy prozatím nic zužitkovat, takže první poločas branku nenabídl.

Na tu si museli diváci počkat až po změně stran. Nejprve v další šanci zakončoval po přihrávce zprava a z malého vápna Linetty a Sepe reflexivně vyrazil. A pak už to přišlo. Bezbrankový výsledek nakonec vydržel do 66.minuty, kdy perfektní kolmici do šestnáctky vracel zpětnou přihrávkou pod sebe Praet a Gianluca Caprari na malém vápně z první chladnokrevně zakončil! Za další tři minuty přidala Sampdoria i druhý gól a opět v něm měl přihrávkou prsty Praet. Na jeho centr si na zadní tyči naskočil Fabio Quagliarella a hlavou nedal Sepeu žádnou šanci - 2:0.

Sampdoria měla zápas pevně pod svojí kontrolou a mohla klidně zvítězit vyšším orzdílem. Sala tentokrát minul branku, přičemž opět centroval Praet. Třetí branka nakonec nepadla ani v nastavení, kdy vypálil kroucenou střelu Saponara a vynikající zákrok musel předvést brankář Sepe. Nebýt jeho bravurního zásahu, skončil by balón v šibenici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
FC Parma

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele