29. kolo
30.03.2019 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chyba Donnarummy rozhodla o vítězství Sampdorie nad AC Milán 1:0

Obrovská hrubka gólmana Donnarummy a neschopnost hráčů AC Milán vstřelit gól rozhodly utkání na stadionu Luigi Ferraris v Janově. Sampdoria zvítězila 1:0 a dotáhla se na šesté místo, zatímco náskok Milána na čtvrtém místě se může výrazně ztenčit.

Celé utkání nakonec rozhodl jediný moment hned v jeho samotném úvodu. Běžela teprve první minuta, když Gigi Donnarumma nepochopitelně nohou namazal Defrelovi, který z první vrátil balón mladičkému brankáři do sítě. V tu chvíli si hosté nepřipouštěli, že by mělo jít o jediný zásah utkání. Sampdoria se každopádně dostala do laufu a Donnarumma musel v 17. minutě vyrážet nepříjemnou Quagliarellovu střelu. Mimochodem na Marassi se utkali dva nejlepší střelci Serie A, Fabio Quagliarella a Krzysztof Piatek, ani jeden se však mezi střelce nakonec nezapsal.

Ve 25. minutě konečně zahrozili i hosté. Suso si z hranice vápna typicky navedl balón na levačku a Audero skokem k tyči zabránil vyrovnání. Milán si do konce prvního poločasu vytvořil ještě jednu nebezpečnou příležitost, ale Samu Castillejo zamířil jen těsně vedle.

Milán měl sice v prvním poločase větší územní převahu, ovšem v koncovce byl bezzubý. Gennaro Gattuso potřeboval na nepříznivý vývoj reagovat a krajního obránce Rodrígueze nahradil Contim. Mimochodem kouč Milána nechal jen na lavičce náhradníků Brazilce Lucase Paquetu, který reprezentoval vlast jak proti Panamě, tak i v přátelském utkání proti České republice. V 56. minutě mohl pojistit domácí vedení znovu Defrel poté, co si seběhl na krásný centr za obranu, jenže trestuhodně netrefil branku. Přesně po hodině hry pak dopravil balón do sítě Bakayoko, ale jeho gól nemohl být pro útočný faul uznán.

Sampdoria nakonec na svojí stranu převážila i držení balónu a čtvrthodinu před koncem zabránilo druhému gólu břevno, které napálil veterán a nejlepší střelec soutěže Fabio Quagliarella. Na posledních dvanáct minut se na hřiště podíval i český záložník Jakub Jankto a hned o dvě minuty později byl u útočné akce, kterou po jeho přihrávce zakončoval Defrel. Brankář Donnarumma předvedl odpustek číslo dvě a výborným zákrokem šanci zmařil. Jeho spoluhráči se však v ofenzívě trápili, Piatek si dokonce zkoušel vymodlit penaltu, ovšem marně. Vyrovnání nepřineslo ani pět minut nastavení, AC Milán předvedl v Janově bezzubý výkon a komplikuje si postavení v první čtyřce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele