8. kolo
07.10.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 0:1

Atalanta Bergamo pokračuje v hodně špatném projevu a její nízká efektivita se protahuje do dalšího kola. Ani dnes nebyla horším týmem, ale své šance nevyužila. To se naopak povedlo hostujícímu obránci Lorenzu Tonellimu, který získal tři body pro Dorii.

V Bergamu se odehrál souboj dvou velmi ofenzivních týmů, které vzájemně soupeří o místo v pohárech. Aktuálně k nim má mnohem blíže Sampdoria Janov, která se zatím vyhýbá větším výkonnostním propadům. Atalanta naopak letos hraje hluboko pod své možnosti.

Ve 12. minutě se k míči prakticky zadarmo dostal Mario Pašalić, který ihned vysouval Duvána Zapatu. Kolumbijský střelec však nevyužil špatné rozehrávky Dorie a pálil z úhlu jen do boční sítě! Atalanta převzala otěže zápasu a kontrolovala průběh utkání. Duván Zapata se pak vyšrouboval hodně vysoko do vzduchu, nicméně po centru zprava hlavičkoval jen do připravené náruče Emila Audera.

Na opačné straně se snažil zakončil mladý obránce Joachim Andersen, který se dostal k centrovanému míči a brankář Gollini musel rychle skákat k tyči, aby míč vyrazil! Po dvaceti minutách hry balon překvapil na zadní tyči stojícího Hanse Hateboera, který míč do sítě neposlal. Tou dobou byla Doria pod enormním tlakem. Jenže Atalanta pálila šanci za šancí.

Duván Zapata mířil skvělou hlavičkou jen do břevna a v další šanci byl vytlačen protihráčem mimo střelecký úhel. Pašalić šikovně prodloužil Feulerovu přihrávku na Tolóie, který ale pálil jen do připraveného brankáře Audera. První půle byla z hlediska Atalanty trápením především kvůli špatné efektivitě.

Po změně stran vymyslel ostrou nahrávku do vápna Mario Pašalić, jenže klouzající Zapata míč nestihl! Pašaliće o chvíli později nahradil Josip Iličić a také on se často dostával do centra dění. Na druhé straně málem udeřil střídající záložník Gaston Ramírez, kterému narazil míč Fabio Quagliarella. Jenže Ramírezovu ránu brankář Gollini dokázal vyrazit.

Tempo hry stoupalo a ani jeden ze soupeřů nechtěl odejít s prázdnou. Byla to Atalanta, kdo měl více ze hry a Doria spoléhala spíše na protiútoky. Unaveného a dnes neproduktivního Zapatu nahradil mladý talent Musa Barrow, do něhož v Bergamu vkládají velké naděje. Jeho první dotyky s míčem ale působily spíše komicky. Dvacet minut před koncem mladík Barrow ztroskotal na brankáři Auderovi.

Ten ostatně působil velmi jistým dojmem na to, že zase tolik prvoligových zkušeností nemá. I díky němu Doria držela čisté konto a v 76. minutě proto mohla vést. Na Ramírezův skvěle kopnutý centr z levé strany si naskočil nikým nehlídaný Lorenzo Tonelli, který využil svých centimetrů a prosadil se proti bezmocnému Gollinimu! A když v nastaveném čase Barrowa vychytal klidný brankář Audero, mohli Námořníci slavit hodně důležitou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele