29. kolo
31.03.2019 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Neapol zesměšnila domácí AS Řím čtyřmi góly

Neapol naprosto rozebrala marný AS Řím, který se v podstatě nedostal do hry. Svěřenci trenéra Ancelottiho zesměšnili domácí čtyřmi vstřelenými góly i bez Insigneho.

Domácí trenér Claudio Ranieri má se svým protějškem a velkým kamarádem Carlem Ancelottim velmi dobrou bilanci, protože s ním ještě nikdy neprohrál. Dnes ale nemohl počítat s El Shaarawym, Pellegrinim nebo Florenzim, zatímco po zranění se vraceli Ünder, Manolas a Kolarov. Před zápasem navíc z nominace vypadl nemocný Zaniolo. Neapol nejvíc trápily absence Insigneho s Albiolem a Zielińskim.

Hostům vyšel start na Stadio Olimpico opravdu fenomenálně, protože už ve třetí minutě našel Dries Mertens nabíhajícího Arkadiusze Milika, který si naběhl do vápna. Polského kanonýra nepokryl Fazio a Milik po efektním zpracování napálil míč nechytatelně pod břevno - 1:0 pro Neapol.

Domácí se sice nevzdávali i přes nepříznivý výsledek, ale byli to hosté z Kampánie, kteří měli více šancí. Belgičan Dries Mertens prošel s míčem u nohy až do blízkosti pokutového území soupeře, kde jej ostrým zákrokem atakoval Aleksandar Kolarov. Partenopei se skvěle dařily kombinace, při nichž vypadali hosté velmi sebevědomě a lehce, zatímco domácí se v mezihře trápili.

V 19. minutě se Bryan Cristante dostal k centru a výborně našel Stephena Nzonziho, který však hlavou poslal míč těsně vedle tyče! Ze dvaceti metrů se pokusil překvapit Olsena Simone Verdi, který dnes podal velmi dobrý výkon, jenže tentokrát mířil vysoko nad bránu. Neapol v utkání jasně dominovala a po třiceti minutách málem navýšila skóre.

Dries Mertens se totiž ocitl na kraji hřiště naprosto volný a před sebou měl celou dálnici otevřeného prostoru. Nakonec zvládl předložit míč do středu vápna, jenže ránu z první od Simoneho Verdiho brankář Olsen výtečně vyrazil mimo! Švédský brankář sice po chvíli inkasoval, ale Milik se nacházel v ofsajdu, takže ho to zase tak moc mrzet nemuselo.

Závěr první půle se obešel bez většího vzruchu, za což minimálně domácí nemohli být vůbec spokojení. Neapol na rozdíl od domácích působila kompaktním dojmem, ale přesto inkasovala. V nastavení totiž svitla domácím Vlkům naděje. Patrik Schick svedl souboj o míč s Meretem a sudí jeho pád posoudil jako penaltu! Tu bezpečně proměnil Diego Perotti a srovnal.

Římané mají v poslední době obrovské potíže s obranou a dnes se to opět ukázalo. Trenér Ranieri sice říkal, že má v brankáře Robina Olsena plnou důvěru, jenže švédský gólman opět zklamal. José Callejón se ocitl ve vápně AS u míče a nikdo z protihráčů jej ani nestínoval. Zkušený Španěl poslal centr na zadní tyč a balon přešel přes náruč natahujícího se brankáře Olsena až k volnému Mertensovi - 2:1 pro hosty.

AS "zdobí" nejhorší obrana z první desítky klubů Serie A a dnes se to opět naplno ukázalo. Záložník Fabián Ruiz prošel přes De Rossiho a sprintoval s míčem do vápna. U něj našel Simoneho Verdiho jako jednoho ze čtyř (!) volných hráčů Neapole a výtečně hrající Ital se přesnou střelou nemýlil - 3:1.

Velmi dobrou ránou se prezentoval Bryan Cristante, jehož dělovku brankář Meret odrazil jen k Nzonzimu. Ten ale z první hlavičkoval pouze do břevna! V 84. minutě byla zoufalá situace v obraně AS dokonána. Střídající Amin Younes se ve vápně dostal ke dvěma střelám a i když Olsen tu první vyrazil, na dorážku už neměl nárok - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klobouček pro pány bookmakery.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele