24. kolo
18.02.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Řím utrpěl domácí výhru nad Bolognou

Bologna na Stadio Olimpico zanechala po herní stránce výborný dojem, ale kromě toho i všechny body. Hosté sice místy AS přehrávali, jenže kromě snižující trefy Sansoneho nedokázali své šance proměnit.

Římané nutně potřebovali získat body a využít zaváhání některých soupeřů v boji o Ligu mistrů. Nečekala je ale snadná práce, protože Bologna vyměnila trenéra a vliv někdejšího hráče Lazia se ihned začal ukazovat. Hosté vsadili na Ederu, Pulgara, Sansoneho nebo Skorupskiho, zatímco AS nechalo na lavičce El Shaarawyho, Pastoreho, Perottiho nebo De Rossiho.

Do hry se od první minuty dostal mladý útočník Justin Kluivert, který hodně zlobil obránce Felsinei svou rychlostí i technikou. Míč měli na kopačkách častěji hosté, ale Bologna byla nebezpečnější. V osmé minutě se do šance prohnal zkušený záložník Roberto Soriano a brankář Robin Olsen musel vytasit skvělý zákrok, aby dostal míč mimo!

Římané hodně zlobili ze vzduchu a po zakončení Džeka se do míče opřel také Kostas Manolas. Řecký stoper měl na hlavě první branku utkání, jenže minul tyč. Bologně stačilo několik málo povedených nahrávek k tomu, aby při rychlém kontru vyslala do šance Soriana. Ten se ale ani na dva pokusy neprosadil a míč napálil vysoko nad bránu.

S postupem času se začalo stále častěji žlutit a sudí Di Bello musel napomínat nejednoho hráče žlutou kartou. Deset minut před koncem první půle mohla Bologna opět zahrozit. Útočník Santander se totiž dostal díky jednoduché nahrávce opět až do vápna a měl snadnou pozici, jenže brilantním zákrokem se blýskl brankář Olsen!

Bylo až s podivem, jak snadno a často se Bologna dokázala dostat do vápna Římanů. Dvě minuty před koncem obránci AS nezvládli pokrýt centr na zadní tyč a Simone Edera mohl po těžkém zákroku Olsena zakončovat. To už mu tolik nevyšlo. A když už se hostům povedlo překonat i Švéda Olsena, jako v nastavení dnes výbornému záložníkovi Sorianovi, míč skončil na břevnu!

Takový výkon se samozřejmě domácímu trenérovi Di Francescovi nemohl líbit a do druhé půle už místo Cristanteho vyběhl útočník a nejlepší střelec AS, Stephan El Shaarawy. Díky zkušenému Italovi domácí začali působit aktivněji a nebezpečněji. Byl to právě El Shaarawy, který stál na začátku první gólové akce.

Střídající hráč elegantně posunul míč ve vápně na Džeka, který mu jej do běhu vrátil. Následně došlo ke kontaktu El Shaarawyho se dvěma protihráči a sudí Di Bello po kontrole s videem pískal pokutový kop. K němu se postavil Aleksandar Kolarov a dokonal snahu udobřit si fanoušky sedmou brankou.

Dvacet minut před koncem útočník Edin Džeko po sprintu do vápna pálil velmi nebezpečně na Skorupskiho, jenže místo něj včas zasáhl vracející se obránce Danilo! Přesto polský brankář inkasoval. V 73. minutě se po rohovém kopu Kolarova nikdo z hostujících obránců nevěnoval Faziovi, který z voleje prostřelil vše před sebou.

I přes množství zákroků nakonec domácí brankář Robin Olsen o čisté konto přišel. Pět minut před koncem totiž ani jeden z jeho obránců nedokázal zastavit útočníka Nicolu Sansoneho, který s míčem u nohy oběhl prakticky celé vápno a poslal míč technickou ranou k tyči. Tím snížil na 2:1, jenže víc už Bologna nezvládla.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je mi jedno, kdo bude hrát. Matvej Destrov asi zaskoruje, ale výhra je povinnost.

Dnešní nevýhra by znamenala konec LM. Ne kvůli větší bodové ztrátě, ale kvůli psychologii. Sami si zajebali, teď musí vyhrát všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele