23. kolo
03.02.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Acquah si připsal gól a červenou kartu, Turín veze bod

Janovská Sampdoria doma uhrála jen bod s oslabeným Turínem, když se jako první prosadil Lucas Torreira. Mazzarriho celek rozjásal vyrovnávacím gólem záložník Afriyie Acquah, který byl ale dvacet minut před koncem vyloučen. I bez něj ale Býci dokázali udržet remízu a slaví alespoň bod.

Domácí byli favority podvečerního utkání, které se odehrávalo před zraky nadšených fandů. Trenér Giampaolo postavil do hry hráče jako Viviano, Bereszyński, Silvestre, Barreto, Torreira, Linetty, Ramírez nebo Zapata. Walter Mazzarri kontroval zkušeností v rodícím se kádru s muži jako De Silvestri, Burdisso, Molinaro, Acquah, Rincón, Baselli, Falqué či Niang.

V prvních minutách to na stadionu Marassi nebyla moc příjemná podívaná, spíše se jednalo o hodně soubojů a nakopávaných míčů. Janovská Doria se sice snažila a její nadšení bylo vidět, ale efektivní hra jí dnes moc neříkala. Naopak si Blucerchiati museli dávat velký pozor na obranu. Její dovednosti vyzkoušel Iago Falqué, který si parádně položil Gian Marca Ferrariho, přehodil míč na levačku a vypálil. Jeho rána ale byla tečována nad bránu.

O chvíli později už mohl excentrický majitel Námořníků Massimo Ferrero slavit a pobavit tanečkem místní nadšence. Takovou radost mu udělal mladý záložník Lucas Torreira, který se postavil k nařízenému volnému přímému kopu. Tvrdou ranou prostřelil bránící zeď a poslal míč k tyči, kam Sirigu nedosáhl - 1:0 pro Dorii!

I když se Turín nesnažil příliš, přesto dokázal vyrovnat. Po jednoduché akci se balon dostal k mladému záložníkovi Afriyiemu Acquahovi, který se s ničím nemazal. Jeho obránce k němu nepřistoupil dost blízko a díky teči domácího obránce se mu podařilo prostřelit vše před sebou. Brankář Emiliano Viviano nemohl nic dělat - 1:1.

Deset minut před koncem první půle musel střídat záložník Joel Obi, který se zranil. Nahradil jej Cristian Ansaldi, který měl vnést do hry hostí stabilitu. Sampdoria se začala víc tlačit před bránu Turína a brankář Sirigu měl co dělat, aby dokázal vyboxovat ostrý centr ze strany. Deset minut po změně stran se k míči dostal Karol Linetty, který si poradil s prvním obráncem a poslal před bránu další ostrý centr.

Po hodině hry se k míči dostal Daniele Baselli, který si obhodil jednoho obránce před sebou a poté pálil ze střední vzdálenosti. Branku Sampdorie ale zhruba o dva metry přestřelil, takže mohl její obyvatel Viviano v klidu odkopávat. Aby Turín oživil své naděje na výhru, poslal trenér Mazzarri do hry Andreu Belottiho. Již uzdravený hráč měl jednoznačně ofenzivní příkazy, které měly Turínu pomoci ve třech bodech.

Naděje mu ale vzal vlastní hráč. Záložník Afriyie Acquah totiž dvacet minut před koncem utkání ostře a zbytečně fauloval střídajícího Caprariho, který byl na hřišti sotva minutu. Za druhou žlutou kartu dostal Acquah oprávněně kartu červenou, za což oslabil svůj celek. Střelec Andrea Belotti se o pár minut později hnal do vápna soupeře, jenže nakonec byl o balon obrán, takže se žádná šance nekonala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele