28. kolo
11.03.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus se ujímá vedení, Udinese dvakrát kapitulovalo

Argentinský útočník Paulo Dybala dnes opět ukázal, že když chce, umí být rozdílovým hráčem. Na začátku roku sice měl s trenérem Allegrim určité neshody, ale zdá se, že jeho opětovné nasazování už bude pravidelnější. A soudě dle výsledků je to pro Juventus jedině dobře, protože právě Paulo Dybala se do sítě Udinese trefil dvakrát, čímž rozhodl o výhře domácího favorita.

V Turíně se Juventus postavil proti Udinese ve velmi silném složení. Do hry se dostal brankář Wojciech Szczęsny, před nímž figurovali Asamoah, Rugani, De Sciglio, Sturaro, Marchisio, Dybala či Higuaín. Hosté sázeli především na silný střed, do něhož se postavili Fofana, Behrami, Barák nebo Jankto, který měl podporovat hrotového útočníka Maxiho Lópeze. Veterán Maxi López se snažil ukázat, že ještě nepatří do starého železa a že může být týmu prospěšný.

Jeho první zajímavá rána zpoza vápna ale proletěla trochu výš, než by bylo žádoucí. Zebry se snažily postupně uklidňovat hru, aby nebyl tlak Juventusu tak silný. Jenže právě, když se jevila jejich snaha jako úspěšná, domácí se prosadili. Gabriele Angella fauloval před vápnem a kromě žluté karty zapříčinil také standardní situaci Juve. K ní se postavil mladík Paulo Dybala a krásnou ranou poslal míč mimo dosah Bizzarriho - 1:0.

Hosté najednou museli přidat a pochopili, že jejich obrana utkání nerozhodne. Proto se stále častěji vydávali do útoku, a to především díky rychlým krajním hráčům. Například Silvan Widmer se dostal po sprintu až do zakončení, které rozhodně nebylo špatné. Jeho dělovka ale mířila i kvůli teči obránce mimo.

Juventus se dočkal další velké šance a opět u toho byl Paulo Dybala. Mladého Argentince stíhal v pokutovém území Angella, který už měl žlutou kartu. Podle názoru sudího sice fauloval, ale kartu si nezasloužil. Skóre se však tentokrát neměnilo, protože k penaltě se postavil Gonzalo Higuaín a zvolil velmi špatnou střelu. Brankář Bizzarri směr jeho rány vystihl a míč vyrazil!

Těsně před odchodem obou soupeřů do šaten Juventus kopal rohový kop. K hlavičce se dostal nabíhající obránce Giorgio Cheillini, jehož pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Pouhé čtyři minuty po návratu na hřiště Juventus ale konečně dokázal vstřelit druhou, uklidňující branku.

Byla to v podstatě úplně stejná situace jako v jeho duelu s Tottenhamem v Londýně. Tísněný Gonzalo Higuaín převzal míč zády k bráně soupeře a počkal, až mu Paulo Dybala naběhne přesně tam, kam má. Higuaín mladšímu kolegovi přistrčil míč do uličky a Dybala rázem letěl sám na brankáře Bizzarriho. S tím už si poradil a navýšil skóre na 2:0 pro Starou dámu!

Udine sympaticky neskládalo zbraně, tedy ne úplně. Český talent Jakub Jankto doběhl míč těsně před brankovou čárou a následně vyslal centr do vápna. Tam sice viděl několik spoluhráčů, ale ani jednoho z nich se centr netýkal. Dvacet minut před koncem se málem znovu měnilo skóre, protože Gonzalo Higuaín vyslal krásný pas do vápna a klouzající Matuidi jej minul jen o pár centimetrů.

Ani několikeré střídání Udinese nezvýšilo jeho šance na bodový zisk. Naopak se Paulo Dybala mohl dočkat hattricku. Celou akci totiž začal, vtrhl do vápna a dostal balon do běhu. Brankář Bizzarri jej ale skvěle vyrazil a o pár minut později jen sledoval, jak v obdobné situaci Dybala pálí mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele